Nepečená čokoládová torta s bebe keksami

    Loading...
    (5 / 5)

    Recepty od mamky bývajú spravidla tie najlepšie a najchutnejšie. Najmä pokiaľ ide o sladkosti. Táto keksíková torta je hotová raz dva a chutí naozaj fantasticky.

    Keď ju raz pripravíte, z tanierov zmizne rýchlosťou svetla. Keď ju však urobíte druhý krát, nestihnete ju ani naservírovať, pretože vám ju vaši maškrtníci zjedia ešte v chladničke.

    Budete potrebovať:

    400g sušienok (najlepšie štvorcového alebo obdĺžnikového tvaru)

    20g práškového cukru

    2 žĺtky

    25g mäkkého masla

    20g kakaa

    300ml silnej čiernej kávy

    2 PL rumu

    Postup prípravy:

    Cukor zmiešajte s kakaom a dvoma žĺtkami. Pridajte 1 dcl kávy a varte nad parou kým zmes nezhustne. Potom ju nechajte vychladnúť.

    Do vychladenej zmesi pridajte zmäknuté maslo a dobre vymiešajte. Môžete pokojne aj ručným mixérom.

    Do zvyšnej kávy prilejte rum a sušienky jednu po druhej namáčajte do tejto zmesi. Keď máte prvú vrstvu sušienok uloženú v pekáči, potrite ju prvou vrstvou kakaového krému. Vrstvenie opakujte pokým vám nedôjdu sušienky aj krém. Torta by však mala mať aspoň 4 vrstvy sušienok. Vrstvenie ukončite kakaovým krémom a ozdobte strúhanou čokoládou. Prajeme sladké chvíľky a dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x