Nepečená gaštanová torta

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Letné zákusky sú najvďačnejšie v tom, že zasýtia aj osviežia zároveň. Teraz však nemáme na mysli jednoduché smotanové torty, ktoré sú rovnako dobré, ale skutočnú lahôdku len pre tie najmaškrtnejšie jazýčky. Túto studenú čokoládovo gaštanovú tortu si zamilujete.

Budete potrebovať:

Na cesto

2 kocky gaštanového pyré

200g sušienok

500ml mlieka

pár kvapiek rumu, alebo rumovej arómy

zopár piškót

cukor podľa chuti

Na plnku

2 balíčky vanilkového pudingu, najlepšie Zlatý klas

1 liter mlieka

200g cukru

250g masla

smotana na šľahanie podľa chuti ako poleva

Postup prípravy:

Sušienky si rozdrvte na drobno. Zmiešajte ich s gaštanovým pyré, cukrom podľa chuti, rumom a mliekom. Vypracujte tuhšiu zmes, ktorou následne vyložte tortovú formu. Papier na pečenie do formy môžete a nemusíte dať. Sušienkovo gaštanovú zmes roztlačte len na dno formy, nie po okrajoch.

Z dvoch balíčkov Zlatého klasu, cukru a litra mlieka uvarte bežným spôsobom vanilkový puding. Hneď, ako je puding dovarený, pridajte doň maslo a dôkladne puding miešajte, až kým sa maslo celkom neroztopí a nezapracuje do pudingu.

Počkajte, kým puding vychladne a keď je studený, alebo aspoň vlažný, polovicu z neho vylejte na sušienkovo gaštanovú zmes. Na puding dajte jednu vrstvu piškót a na ňu vylejte zvyšnú polovicu pudingu.

Na vrch torty si vyšľahajte šľahačku. Tortu nechajte zachladiť aspoň na niekoľko hodín, najlepšie však na noc. Podávajte posypané kakaom. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), ketkes.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x