Nepečená kokosová roláda

    Loading...
    (5 / 5)

    Poznáte nepečené rolády a milujete ich pripravovať pre ich jednoduchosť? S týmto druhom rolád je to totiž tak, že sú nielen jednoduché a rýchlo pripravené, ale sú aj lacné a extrémne chutné.

    Viete komu môžete zveriť prípravu tohto receptu? Vašim deťom. Áno, presne tak, zverte ho vašim deťom a zamestnajte ich zmysluplne. Túto roládu zvládnu tak hravo a tak zábavne, že u nich ľahko vypestujete lásku k vareniu a pečeniu. Perfektný kuchynský projekt pre naše ratolesti!

    Budeme potrebovať:

    2 balíčky sušienok

    1 PL kryštálového cukru

    3 PL kakaa

    100ml teplej vody

    170g strúhaného kokosu

    120g masla izbovej teploty

    ⅓ šálky práškového cukru

    3 PL kondenzovaného mlieka

    Postup prípravy:

    Sušienky rozmrvte na prach, pridajte kakao a premiešajte. V malej miske si zmiešajte kryštálový cukor a vodu a nechajte v mikrovlnke ohriať na 1 minútu, aby sa cukor rozpustil. Ohriatu sladkú vodu prilejte do sušienok a kakaa a zmiešajte, aby vám vznikla hustá hmota. Tá by mala byť nelepivá a malo by sa s ňou jednoducho pracovať. Ak je príliš hustá a rozpadá sa, opatrne po lyžičkách pridávajte navyše teplú vodu. Cesto vyformujte do bochníka.

    ushaupchar.com

    Rozložte si na pracovnú dosku potravinovú fóliu a začnite na nej cesto vaľkať do tvaru tenšieho obdĺžnika. Ak sa obdĺžnik začne na niektorých miestach trhať, jednoducho cesto prstami zlepte a malo by držať pohromade.

    ushaupchar.com

    V miske si elektrickým mixérom vymiešajte zmes masla a práškového cukru. Miešajte, kým zmes nebude nadýchaná a potom pridajte kondenzované mlieko a kokos. Všetko dôkladne premiešajte a kokosovú zmes vyložte na rozvaľkané kakaové cesto. Opatrne rukami, alebo vidličkou, rozložte kokosovú plnku po celej ploche cesta. Od okrajov si nechajte cca 1 cm miesto, aby vám pri rolovaní plnka nevybiehala.

    ushaupchar.com

    Začnite rolovať pomocou potravinovej fólie, čo najopatrnejšie. Ak sa vám cesto pretrhne, len ho zlepte prstami opäť dokopy. Rolku zabaľte do alobalu alebo potravinovej fólie a nechajte minimálne hodinu stuhnúť v chladničke.

    ushaupchar.com

    Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), peasandpeonies.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x