Nepečená pomarančová torta

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Postup:

    600g kyslej smotany

    250g sušienok

    20g želatíny

    1 balíček oranžovej želatíny

    3 pomaranče

    130g cukru

    1 balíček vanilkového cukru

    Potrebujeme:

    Želatínu si zalejeme horúcou vodou a necháme, nech zväčší svoj objem. Necháme vychladnúť.

    Nadrobíme si sušienky na menšie kúsky. Pomaranče očistíme a takisto nakrájame na kocky, alebo na mesiačiky. Odložíme nabok.

    V mise zatiaľ zmiešame kyslú smotanu, cukor a vanilku a pridáme vychladnutú želatínu.

    Na dno tortovej formy si vysypeme sušienky a zalejeme ich tvarohovou zmesou. Trochu premiešame, ale nie veľmi, aby sušienky naďalej ostali v spodnej časti zmesi. Na vrch tejto zmesi naukladáme kúsky čerstvého pomaranča. Pripravíme si oranžovú želatínu a po vychladnutí ňou zalejeme pomaranče na vrchu torty. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

    Všetky tieto dezerty sú také jednoduché, že pokaziť ich nemôže ani úplný začiatočník. Uvidíte, že nielen skvele vyzerajú, ale úžasne chutia. Vyskúšate ich? Dajte nám vedieť v komentároch.

     

    zdroj: takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x