Nepečená pomarančová torta

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Postup:

600g kyslej smotany

250g sušienok

20g želatíny

1 balíček oranžovej želatíny

3 pomaranče

130g cukru

1 balíček vanilkového cukru

Potrebujeme:

Želatínu si zalejeme horúcou vodou a necháme, nech zväčší svoj objem. Necháme vychladnúť.

Nadrobíme si sušienky na menšie kúsky. Pomaranče očistíme a takisto nakrájame na kocky, alebo na mesiačiky. Odložíme nabok.

V mise zatiaľ zmiešame kyslú smotanu, cukor a vanilku a pridáme vychladnutú želatínu.

Na dno tortovej formy si vysypeme sušienky a zalejeme ich tvarohovou zmesou. Trochu premiešame, ale nie veľmi, aby sušienky naďalej ostali v spodnej časti zmesi. Na vrch tejto zmesi naukladáme kúsky čerstvého pomaranča. Pripravíme si oranžovú želatínu a po vychladnutí ňou zalejeme pomaranče na vrchu torty. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.

Všetky tieto dezerty sú také jednoduché, že pokaziť ich nemôže ani úplný začiatočník. Uvidíte, že nielen skvele vyzerajú, ale úžasne chutia. Vyskúšate ich? Dajte nám vedieť v komentároch.

 

zdroj: takprosto.cc

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x