Nepečená torta „Mozaika“

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Potrebujeme:

500g kyslej smotany

300g broskýň, jahôd, malín, hrozna, alebo iného ovocia podľa vašej chuti

100g sladkých sušienok

100g kryštálového cukru

2-3 balíčky ľubovoľných želé cukríkov

10g čírej želatíny

50ml horúcej vody

1 balíček vanilkového cukru

Postup:

V miske si zmiešame rôzne druhy ovocia. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, no musí dobre odkvapkať od šťavy. Väčšie kúsky pokrájame a ovocie odložíme nabok.

Sušienky si nalámeme na menšie kúsky. Pozor, nedrobíme ich na prášok!

Želatínu zalejeme horúcou vodou a necháme, aby narástla na objeme.

Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešame so želatínou.

Do smotanovo želatínovej zmesi pridáme ovocie, nalámané sušienky a želé cukríky a opatrne všetko premiešame. Celú zmes nalejeme do misky tvaru polgule a dáme zachladiť.

Tortu dostaneme z misy von tak, že misu namočíme na pár sekúnd do teplej vody. Potom ju otočíme dole dnom a tortu vyklopíme na tácku, alebo tanier.

zdroj: takprosto.cc

 

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x