Nepečená torta „Mozaika“

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Potrebujeme:

    500g kyslej smotany

    300g broskýň, jahôd, malín, hrozna, alebo iného ovocia podľa vašej chuti

    100g sladkých sušienok

    100g kryštálového cukru

    2-3 balíčky ľubovoľných želé cukríkov

    10g čírej želatíny

    50ml horúcej vody

    1 balíček vanilkového cukru

    Postup:

    V miske si zmiešame rôzne druhy ovocia. Môžeme použiť aj zavárané ovocie, no musí dobre odkvapkať od šťavy. Väčšie kúsky pokrájame a ovocie odložíme nabok.

    Sušienky si nalámeme na menšie kúsky. Pozor, nedrobíme ich na prášok!

    Želatínu zalejeme horúcou vodou a necháme, aby narástla na objeme.

    Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom. Zmiešame so želatínou.

    Do smotanovo želatínovej zmesi pridáme ovocie, nalámané sušienky a želé cukríky a opatrne všetko premiešame. Celú zmes nalejeme do misky tvaru polgule a dáme zachladiť.

    Tortu dostaneme z misy von tak, že misu namočíme na pár sekúnd do teplej vody. Potom ju otočíme dole dnom a tortu vyklopíme na tácku, alebo tanier.

    zdroj: takprosto.cc

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x