Nepečené čokoládové kocky

    Loading...
    (0 / 5)

    Nie všetky maškrty, ktoré vyzerajú lákavo a neodolateľne si vyžadujú náročnú a dlhú prípravu. Ak máte chuť na niečo špeciálne a rady pripravujete domáce maškrty, tieto mini čokoládové kocky sú tým pravým orechovým a to doslovne. Spojenie orieškov a čokolády je na nezaplatenie. Pripravte si túto maškrtu ešte dnes, no varujeme vás. Po prvom súste sa táto sladká pochúťka stane najväčším lákadlom.

    Aj keď na pultoch v obchodoch nájdeme množstvo chutných čokoládových tyčiniek, keksov alebo iných sladkostí, tie doma pripravené samozrejme chutia najlepšie. Pripravte si drobné čokoládové kocky, ktoré spájajú sušienky, čokoládu a oriešky do fantastickej explózie chutí.

    Budeme potrebovať:

    3/4 šálky roztopeného masla

    2 a 1/4 šálky sušienok (grahamových)

    1 balenie marshmallows

    1 šálka cukru

    1 plechovka kondenzovaného nesladeného mlieka

    1/4 šálky mäkkého masla

    1 šálka čokolády (najlepšie oriešková)

    2 šálky čokoládových lupienkov

    1 šálka lieskových orieškov alebo arašidov

    Postup:

    Najprv si pripravíme základ, ktorý tvoria grahamové sušienky. Pokojne môžete využiť aj obyčajné, dôležité je ale sušienky poriadne rozdrviť. Najjednoduchšie je ich nasypať do igelitového vrecúška, ktoré zatvoríme a následne pomocou valčeka alebo tĺčika sušienky rozdrvíme. Potom ich zmiešame s roztopeným maslom a vymiesime hmotu. Tú potom natlačíme na dno pripravenej formy. V recepte je využitý plech približne 33×23 cm. Takto pripravený základ necháme odležať a pripravíme si zatiaľ čokoládovú časť.

    Pripravíme si hrniec a na miernom plameni začneme miešať nesladené kondenzované mlieko, zmäknuté maslo, šálku cukru a marshmallows. Keďže je tento recept naozaj pre milovníkov sladkého, je to pocítiť aj na jeho chuti. Ak chcete, šálku cukru môžete z receptu pokojne vynechať. Celú masu musíme bez prestávky dôkladne miešať. Keď je zmes teplá, postupne pridávame orieškovú čokoládu aj čokoládové lupienky. Miešame, pokiaľ sa všetky ingrediencie dokonale nerozplynú a nevznikne nám jedna homogénna hmota. Tú následne vylejeme na sušienkový základ, rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť a následne umiestnime na chladné miesto alebo do chladničky.

    Kým naša čokoládová pochúťka chladne, pripravíme si panvicu, ktorú poriadne rozohrejeme. Na sucho na nej následne opražíme lieskové orechy alebo arašidy – záleží podľa chuti.

    Nasekanými a opraženými orechmi následne posypeme celú pripravenú čokoládovú masu a jemne popritláčame. Znova uložíme do chladničky a necháme stáť aspoň 2 hodiny. Následne krájame na jednotlivé kocky a podávame. Z udaného množstva surovín pripravíte asi 24-32 kúskov.

    Veríme, že vám táto dobrota zachutí.

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x