Nepečené jahodové rezy

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Jahôdkové zákusky sa tešia mimoriadnej obľube! A hlavne tie nepečené. Tento recept je mimoriadne jednoduchý a verím, že si ho zamilujete najmä počas horúcich letných dní. Doprajte si svieže jahodové potešenie.

    sintayes.gr

    Budete potrebovať:

    maslové keksy (napr. bebe)

    jahody, najlepšie čerstvé

    100 gramov bielej čokolády

    200 gramov kyslej smotany

    250 ml smotany na šľahanie

    15 gramov želatíny

    100 ml vody

    cukor podľa chuti

    Postup:

    Na plech si poukladáme keksíky a na tie navrstvíme jahody. Ak ste použili jahody zavárané, keksíky môžete pokojne trochu poliať sladkou šťavou. Medzitým si pripravíme čokoládovú plnku. Želatínu si pripravíme klasicky podľa návodu spolu s vodou. Smotanu vyšľaháme do tuha. Čokoládu si rozpustíme v mikrovlnke a teplú želatínu zašľaháme ešte do teplej čokolády. Nič z toho sa nesmie variť, musí to byť len zohriate. K čokoláde primiešame aj kyslú smotanu, cukor a na záver zmiešame so šľahačkou.

    Takúto plnku navrstvíme na keksíky a jahody, pokojne urobte aj viac vrstiev, kreativite sa medze nekladú. Na vrch ešte ozdobíme, ja napríklad aj postrúham horkú čokoládu na strúhadle alebo dozdobím jahôdkami alebo šľahačkou. Vložíme do chladničky a necháme na noc stuhnúť. Dobrú chuť.

    straga.pl

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), sunnyday.gr

    Náš tip:

    • Namiesto kyslej smotany môžete použiť aj biely gazdovský jogurt.

    • Ak chcete ozdobovať šľahačkou, najlepšie je tak urobiť až keď nakrájate jednotlivé kocky. Bude to oveľa jednoduchšie.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x