Nepečený čokoládový cheesecake s tromi vrstvami čokolády

    Loading...
    (0 / 5)

    Tripple cheesecake, alebo hombre cheesecake. Akokoľvek ho nazveme, pohľad naň je udivujúci a priam fascinujúci. Naoko sa môže zdať náročné vytvoriť takýto cukrársky skvost, no keď si prečítate postup, budete ho utekať spraviť aj vy.

    Budete potrebovať:

    24 kúskov plnených čokoládových sušienok (môžu byť Oreo)

    60g masla

    230g mascarpone

    150 g kryštálového cukru

    1 balíček vanilkového cukru

    1 ½ ČL želatínového prášku

    950ml šľahačkovej smotany

    350g horkej čokolády

    Postup prípravy:

    Sušienky rozmixujte alebo rozdrvte na prášok aj s krémovou plnkou, pridajte k nim roztopené maslo a dobre premiešajte. Sušienkový základ prstami dobre zatlačte do tortovej formy, ktorú si môžete vyložiť papierom na pečenie ,aby vám maslo nepretekalo. Po okrajoch formy sušienky nedávajte. Odložte do chladničky a pripravte si plnku.

    Mascarpone si zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom.

    Šľahačkovú smotanu pomaly ohrejte na sporáku a keď je teplá, primiešajte k nej želatínu. Nezabudnite ju stále miešať. Nepriveďte zmes do varu, musí byť len teplá, nie horúca. Nechajte ju pár mierne vychladnúť, potom ju prilejte k mascarpone zmesi. Dobre premiešajte.

    Dajte si topiť čokoládu nad parou.

    Zmes z mascaarpone a smotany si rozdeľte na 4 časti. Do prvej časti zamiešajte 1 polievkovú lyžicu horkej čokolády, do druhej 3 lyžice horkej čokolády, do tretej všetok zvyšok. Posledná časť krému by mala ostať biela. Každú zmes dobre zamiešajte a rozdeľte podľa intenzity hnedej.

    Ako prvú nalejte bielu vrstvu krému a nechajte ho roztiecť sa po ceste. Potom nalejte do stredu najbledší z hnedých krémov a počkajte približne 30 sekúnd. Potom opäť bledší krém a na záver vylejte najtmavší.

    Pomôcka: Bieleho krému by mali byť zhruba 3 šálky. Najtmavšieho krému 1 šálka. Ostatné dve farby by sa mali gramážou pohybovať niekde medzi nimi.  V prípade, že postupujete pomalšie, môže vám začať želatína tuhnúť, preto krém dajte trochu ohriať a opäť povolí. Inak by sa vám krém nemusel pekne rozlievať.

    Takto pripravený cheesecake zakryte alobalom a dajte ho do chladničky na noc stuhnúť. Prajeme dobrú chuť!

    Pozrite si aj videonávod.

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x