Nepečený srnčí chrbát

    Loading...
    (0 / 5)

    Milovníci ľahkých talianskych zákuskov si pri tomto recepte prídu na svoje. Ide o srnčí chrbát na iný spôsob, než sme zvyknutí u nás. To, čo vás na ňom dostane nebude len čokoláda a oriešky. Jeho chuť si užijete aj s kvapkou alkoholu.

    Budete potrebovať:

    150g práškového cukru

    50g kakaa

    3 žĺtky

    100g horkej čokolády

    20ml mlieka

    250g kakaových, alebo maslových sušienok

    60ml sladenej kávy

    30ml griotky, rumu, alebo aj obyčajného vajcového likéru

    nasekané vlašské oriešky podľa chuti

    Postup prípravy:

    Sušienky a čokoládu si nasekajte na jemno, použiť môžete aj mixér. Do väčšej misky buchnite tri žĺtky a vymiešajte ich s cukrom do peny. Potom pridajte kakao a opäť dobre premiešajte ručným šľahačom, aby bolo cestíčko nadýchané a chute dobre rozložené. Pridajte čokoládu a mlieko a opäť premiešajte. Ak sa vám zdá, že cesto je suché, nebojte sa. Ako ďalšiu vylejte do zmesi kávu, likér a vysypte rozdrvené sušienky. Ak máte radi oriešky, pridajte do cesta aj tie. Teraz vymiešajte homogénne cesto, ktoré sa nebude oddeľovať. Preneste ho do vymastenej formy na srnčí chrbát, alebo ho dajte na tácku vyloženú papierom na pečenie a vymodelujte z neho tvar valca. Nechajte zabalené v papieri na pečenie a dajte zachladiť, ideálne na celú noc. Ráno krájajte a užite si sladké raňajky. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x