Netradičná pečená šunka na medovo horčicovej omáčke

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ak vás jedlo, ktoré sa podáva každoročne počas sviatkov jari omrzelo, vyskúšajte niečo nové. Zdravými variantmi veľkonočných jedál sa to len tak hemží. Aj šunka môže byť pripravená zdravo a navyše s fantastickou omáčkou.

    ČI už sú Vianoce, Veľká noc, alebo bežný rok, pečená šunka nikdy nie je zlá. No čo ak nás nenapadá, ako ju pripraviť? Na to sme tu my a prinášame mimoriadne chutný recept, kde si pečenú šunku vychutnáte s dávkou sladkej exotiky. Pripravte si taniere, budete sa oblizovať až za ušami.

    Budete potrebovať:

    1kg údenej šunky

    5PL octu

    2dl vody

    1 pomarančová kôra

    2 hviezdičky badiánu

    3 cm zázvoru, prípadne 1,5ČL mletého zázvoru

    1 stredne veľká cibuľa

    1-2ks klinčeka

    2dl jablkového džúsu

    2PL medu

    2PL horčice

    Postup prípravy:

    Šunku vložíme do hrnca s horúcou vodou. Keď začne voda vrieť, stíšime plyn a do vody pridáme očistenú pomarančovú šupku, nastrúhaný zázvor a badián. Cibuľu si očistíme, prekrojíme na dve polovice a takisto vhodíme do vody, v ktorej sa varí šunka. Varíme približne 1,5 hodiny.

    Kým sa nám šunka varí, pripravíme si horčicovo medovú omáčku. Zmiešame dohromady horčicu, med a jablkový džús. Necháme raz prevrieť a odstavíme z plynu.

    Keď sa nám šunka uvarila, odstránime z nej kožu. Ak máme mastnejšiu šunku, sadlo nemusíme odstraňovať, pretože v rúre sa pekne vypečie. Dáme šunku na pekáč a prelejeme horčicovo medovou omáčkou. Do pekáča hodíme klinčeky a dáme piecť.

    Pečieme približne 25 minút pri teplote 200 stupňov. Konzumujeme s čerstvou zeleninou. Prajeme dobrú chuť!

    ketkes.com

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x