Netradičný tvarožník v čokoládovej poleve

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Nekonvenčný tvarohový koláč vyzerá už na pohľad vábivo. Je priam banálne jednoduchý a zvládne ho každá gazdinka. Ak u vás doma navyše tvaroh zbožňujú, neváhajte už ani chvíľočku a pustite sa do toho.

    Budete potrebovať:

    500 g hrudkovitého tvarohu

    220 g práškového cukru

    1 balíček vanilkového cukru

    3 vajcia

    1 PL citrónovej kôry

    1 PL škrobu

    ½ ČL kurkumy

    ½ šálky sušených čerešní

    1 PL masla

    2 PL kakaa

    100 g kryštálového cukru

    3 PL mlieka

    Postup prípravy:

    Tvaroh pretlačte cez sitko, aby boli hrudky približne rovnaké, ideálne žiadne. Ručným mixérom vymixujte tvaroh s vajcami, cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridajte škrob a kurkumu na zafarbenie. Vzniknúť by vám mala hmota krémovej konzistencie.

    Sušené čerešne zalejte hohrúcou vodou a nechajte ich zmäknúť približne 15 minút. Potom vodu vylejte a čerešne osušte kuchynskou utierkou. Čerešne pridajte k tvarohu a nezabudnite prisypať aj citrónovú kôru. Tvaroh dajte do formy na chlieb, ak nemáte ta môže byť aj tortová forma. Nezabudnite ju však vyložiť papierom na pečenie.

    Rúru si rozohrejte na 180-190 stupňov a tvaroh dajte piecť na 50 minút.

    Medzitým si pripravte polevu. Zmiešajte 100g cukru, mlieko a kakao. Na miernom ohni všetko spolu roztopte a miešajte, kým zmes nezhustne. Potom pridajte maslo a opäť miešajte a čakajte, kým nezhustne ešte viac.

    Upečený tvaroh vyberte z rúry a nechajte ho dobre vychladnúť. Potom ho zalejte kakaovou polevou a dajte stuhnúť do chladničky. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x