Nove zemiačiky pečené v cesnakovo bylinkovej marináde

    Loading...
    (0 / 5)

    Počas sezóny mladých zemiačikov by bolo hriechom nepripraviť si ich aspoň raz do týždňa. Takéto zemiaky vynikajúco chutia aj samotné, osolené a s maslom. No ešte lepšie budú upečené na voňavom cesnaku a víne!

    Budete potrebovať:

    1 kg nových zemiakov

    3 strúčiky cesnaku

    1 PL citrónovej kôry

    50 ml suchého bieleho vína

    3 PL slnečnicového oleja

    50 g masla

    1 viazanička petržlenovej vňatky

    štipka rozmarínu

    štipka oregana

    štipka čierneho korenia

    soľ podľa chuti

    Postup prípravy:

    Nove zemiačky nie je potrebné šúpať, stačí ich len umyť a drsnou časťou špongie na čistenie riadu trochu pošúchať. Takto umyté zemiačiky pokrájajte na stredne veľké kúsky.

    Petržlenovú vňať si nasekajte na drobno, zmiešajte s oreganom, rozmarínom a citrónovou kôrou, pridajte biele víno, olej a pretlačte cesnak. Na záver prisypte soľ a čierne korenie a dôkladne premiešajte. Potom po častiach do zmesi sypte zemiaky, ktoré v nej dobre okúpte, preložte na pekáč na záver na vrch zemiačikov poukladajte nakrájané maslo.

    Zemiaky pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 30 minút a popri pečení postupne prilievajte zostávajúcu marinádu z vína, cesnaku a byliniek. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x