Originálne predjedlo z cukety, cesnaku a byliniek

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Našťastie, sezóna cukety ešte stále trvá, čo nás nielen teší, ale nám aj šetrí miesto v peňaženkách. Cuketa je totiž lacná zelenina, najmä v lete, keď jej je dostatok, a dá sa pripraviť s čímkoľvek a akokoľvek. Na hlavné jedlo je trochu ľahká, no ako predjedlo je priam dokonalá!

    Budete potrebovať:

    3 cukety

    50 ml olivového oleja

    1 viazaničku petržlenovej vňate alebo za hrsť čerstvých špenátových listov

    1 cibuľu

    1-2 čili papričky

    4-5 strúčikov cesnaku

    soľ podľa chuti

    ½ ČL cukru

    2 PL vínneho octu

    Postup prípravy:

    Cibuľu si nasekajte na malé kúsky a zalejte ju vínnym octom. Nechajte cibuľu v octe marinovať približne štvrť hodinu a potom cibuľu vyberte a stlačte, aby z nej vytiekla prebytočná šťava.

    sovkusom.ru

    Cukety si umyte a osušte a nakrájajte na kolieska hrubé približne 3 cm. Na panvicu si nalejte olivový olej a nechajte ho rozohriať.

    sovkusom.ru

    Cuketu položte na rozpálenú panvicu a osmažte z oboch strán tak, aby začali kolieska chytať zlatistú farbu.

    sovkusom.ru

    Petržlenovú vňať, alebo špenátové listy dajte spolu s cesnakovými strúčikmi pomixovať v mixéri a pridajte aj nadrobno nasekanú čili papričku. Pridajte cukor a soľ a dobre premixujte.

    sovkusom.ru

    Keď je zmes zmixovaná, pridajte do mixéra aj opečené cukety.

    sovkusom.ru

    Na záver zmiešajte cibuľu, pomixované cukety a pomixovanú vňať s koreninami a dobre zamiešajte.  Všetko dosoľte a dochuťte a dajte zachladiť do chladničky.

    sovkusom.ru

    Podávajte pekne naservírované s čerstvou zeleninou alebo chlebíkom. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x