Originálny indický Dahl z červenej šošovice

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Dahl je lahodný pokrm pochádzajúci z indickej kuchyne. Tá je vo všeobecnosti mimoriadne zdravá a bohatá na teluprospešné látky. Toto jedlo vás perfektne zohreje a vďaka korenistej chuti stimuluje vaše zmysly. Kto ešte nikdy neskúsil originálny indický Dahl, nech tento životný omyl okamžite napraví.

    wholefoodsmarket.com

    Toto jedlo je veľmi rýchle a jednoduché na prípravu. Vynikajúco chutí samotné, no v Indii ho jedávajú predovšetkým s tradičným pečivom. U nás ho bez ujmy nahradí obyčajný čerstvý chlieb.

    Budeme potrebovať:

    2 šálky červenej šošovice

    4 ks paradajok

    1 ks cibule

    2 strúčiky cesnaku

    1 ČL rasce

    1 ČL mletého koriandra

    ½ ČL garam masaly

    ½ ČL kurkumy

    malý kúsok čerstvého zázvoru, alebo štipka sušeného mletého zázvoru

    štipka čilli

    petržlenová vňať

    olej

    Postup prípravy:

    Cibuľu a cesnak si ošúpeme, nasekáme na drobno a orestujeme na oleji. K tomu pridáme všetky koreniny, 1-2 minúty osmažíme a prilejeme trošku vody. Červenú šošovicu si dôkladne opláchneme a pridáme do zmesi korenín. Zalejeme vodou, ale len toľko, aby sa zakryla šošovica v hrnci. Paradajky oblanžírujeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k šošovici. Dochutíme soľou ak treba a pomixujeme. Jedlo posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s chlebom.

    doradcasmaku.pl

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), doradcasmaku.pl

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x