Palacinková torta s jahodami

( 3 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Na prelome jari a leta sa môžeme tešiť na voňavé, červené a sladké plody našich záhradiek – jahody. A kde ich využiť lepšie, ako v koláčikoch a v tortách? Tento recept bude trochu netradičný. Palacinková torta s jahodami však poteší vašich malých viac, ako čokoľvek iné.

    Budete potrebovať:

    1 liter mlieka

    2 vajcia

    slnečnicový olej na vysmážanie

    štipku soli

    500-600g múky

    300 g cukru

    1 kg jahôd

    100 g mliečnej čokolády

    500 g kyslej smotany

    1 balíček vanilkového cukru

    Postup prípravy:

    Vymiešajte vajcia, soľ a mlieko, pridajte 100g cukru a múku. Malo by vám vzniknúť klasické palacinkové cesto. Ak je príliš riedke, pridajte múku, ak je príliš tuhé, dolejte mlieka, alebo vody.

    sovkusom.ru

    Začnite smažiť palacinky podľa klasického postupu.

    sovkusom.ru

    V inej miske si zmiešajte kyslú smotanu a 200g cukru a vanilkový cukor.

    sovkusom.ru

    Jahody nakrájajte na plátky a naplňte nimi palacinky, ktoré potom klasicky zašúľajte.

    sovkusom.ru

    Palacinky stavajte vedľa seba na tácku, alebo väčší tanier. Spodnú vrstvu by malo tvoriť 5 palaciniek, na ňu položte ďalšie 4, potom 3, 2 a nakoniec navrch len 1 palacinku. Pri každej vrstve ich potrite smotanovým krémom. Na vrchol nalejte zvyšok krému, ktorý sa roztečie po celej torte. Postrúhajte, alebo roztopte mliečnu čokoládu a oblejte ňou vrch palaciniek. Nádherná a najmä chutná jahodová torta je hotová. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x