Pečená cuketa so syrom

    (3.5 / 5)

    Mäsové pokrmy sú v tomto ročnom období len pre silné žalúdky. Väčšina ľudí práve v lete s radosťou uprednostňuje zeleninové jedlá, ktoré navyše vedia byť aj extrémne chutné. Leto je priestor, kedy sa v kuchyni dobre experimentuje. Hlavne preto, že na zelenine nemôžete nič pokaziť. Dnes sa s vami podelíme o jeden takýto experiment, ktorý dopadol na jednotku s piatimi hviezdičkami.

    Budete potrebovať:

    500 g cukety

    200 g múky

    2-3 vajcia

    100 g kyslej smotany

    100 g tvrdého syra

    ½ ČL sódy bikarbóny

    1 ½ ČL soli

    1 ČL čierneho korenia

    50 g petržlenovej vňate

    Postup prípravy:

    Cukety dobre umyte a odrežte konce. Ak sú staršie, môžete ich aj ošúpať, ak nie, pokojne šupku nechajte. Nastrúhajte ich na hrubom strúhadle a vytlačte z nich šťavu.

    takprosto.cc

    V poháriku si zmiešajte sódu s 3-4 kvapkami octu, prilejte ju do kyslej smotany a nechajte pôsobiť približne 5 minút.

    takprosto.cc

    Na malom strúhadle si nastrúhajte tvrdý syr a nasekajte petržlenovú vňatku nadrobno.

    K smotane pridajte korenie, soľ a vajcia a dobre premiešajte. Potom prisypte múku a šľahačom vyšľahajte zmes do konzistencie cesta.

    takprosto.cc

    K nemu pridajte nastrúhané cukety, syr a vňatku a všetko naposledy dobre premiešajte.

    takprosto.cc

    Zmes dajte do zapekacej misky, ktorú si predtým vytrite trochou rastlinného oleja a husté cesto dajte piecť do rúry. Predhrejte si ju na 180 stupňov a pečte približne 40 minút, kým nebude povrch mierne zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x