Pečená krkovička

    (4 / 5)

    Neviete, čo s dnešným obedom? Nemáte chuť na večne opakované recepty a dali by ste si niečo, čo poriadne zasýti a pošteklí vaše chuťové poháriky? Pripravte si najlahodnejšiu pečenú krkovičku, po ktorej budete mať nebíčko v papuľke. Rýchly obed z bežných surovín pripravíte na jednom plechu bez množstva špinavých riadov.

    Šťavnaté kusy mäsa v chutnej omáčke sú dokonale dochutené a pripravené nesmierne rýchlo. Stačí vám len jeden plech na pečenie, zopár ingrediencií a fantastické mäso s lahodnou šťavou máte na stole skutočne bez námahy.

    Budeme potrebovať:

    700 g bravčovej krkovičky

    2 menšie cibule

    5 strúčikov cesnaku

    korenie na mäso

    soľ a čierne korenie podľa chuti

    mletá červená paprika

    olej

    zopár lyžíc kečupu (podľa chuti, môže byť i pikantný)

    Postup:

    Najprv si pripravíme mäso, ktoré nakrájame na približne rovnaké kusy. Následne ho vložíme na plech na pečenie, ktorý sme vymastili olejom. Potom k mäsu pridáme cibuľu, ktorú môžeme pokojne nakrájať na väčšie pásy. Potom pridávame všetky koreniny podľa chuti (soľ, mleté čierne korenie, sladkú červenú papriku, korenie na mäso). Pridáme zopár lyžíc kečupu (približne 2 až 3 polievkové lyžice). Ak máte radi štipľavé, skvele sa hodí pikantný kečup alebo ku klasickému primiešajte aj štipľavú čili omáčku. Mäso na záver polejeme olejom a na zmes ingrediencií prelisujeme strúčiky cesnaku. Všetko dobre zamiešame, aby sa koreniny, cesnak a olej dostali všade a mäso bolo zo všetkých strán ochutené.

    Celá jednoduchá príprava je hotová. Plech prikryjeme alobalom. Mäso môžeme vložiť do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečieme približne hodinu.

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L)

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x