Pečená paprika

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Pikantný pokrm veľmi podobný nakladanej paprike, alebo baraním rohom v oleji sa nazýva Arménska paprika. Milovať ju budú najmä muž. Perfektne sa hodí k údeninám, ale aj k obyčajnému chlebu s maslom. Recept priamo z Arménska si vás získa jednoduchou prípravou a dokonalou chuťou!

    Budeme potrebovať:

    700 g papriky (červenej aj bielej)

    8 strúčikov cesnaku

    slnečnicový olej

    2 paradajky

    1 vetvičku petržlenovej vňate

    1 vetvičku koriandra

    1 PL soli

    šťavu z polovice citróna

    2 PL kryštálového cukru

    čierne korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Papriku si umyjeme a osušíme a bez toho, aby sme ju rozrezávali alebo odstraňovali zelené  časti ju dáme opekať na panvicu. Keď je paprika orestovaná, preložíme ju do  uzatvárateľného zaváracieho pohára a necháme vychladnúť. Olej nevylievame, ak nie je prepálený.

    Medzitým si ošúpeme paradajky a necháme ich uvariť v pare. Po tom, ako zmäknú ich rozmixujeme, alebo aspoň roztlačíme na kašu. K roztlačeným paradajkám pridáme citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, vňať a koriander, soľ, cukor a čierne korenie. Pridáme olej, na ktorom bola orestovaná paprika. Ak bol olej prepálený pridávame, samozrejme, čerstvý.  Poriadne premiešame a marinádu máme hotovú.

    Marinádu vylejeme do zaváracieho pohára k paprikám, uzatvoríme a odložíme do chladničky na 2 hodiny zachladiť. Potom môžeme podávať. Z arménskej papriky sa dajú robiť výborné mäsá na šťave, pridáva sa aj k pečenému mäsu, či klobáskam. Všetko, čo je ostré a voňavé, znesie arménsku papriku a bude chutiť vynikajúco. Prajeme dobrú chuť.

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x