Pečené cuketky obaľované v smotanovo-syrovej kruste

( 3 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Fantastická jednohubka, ktorá je aj zdravá aj chutne chrumkavá? Neklamme si, do chrumkava upečené a vyprážané jedlá milujeme všetci. Aj takéto jedlo sa dá spraviť na zdravý spôsob a to napríklad tak, že si namiesto zemiačikov, alebo mäsa urobíte zeleninu. Dnes to bude obaľovaná chrumkavá a voňavá cuketka!

    Budete potrebovať:

    1 väčšiu cuketu

    250 g kyslej smotany

    1 PL horčice

    1 cibuľu

    2 ČL octu

    2 ČL medu

    strúhanku

    100 g tvrdého syra

    soľ a korenie podľa chuti

    slnečnicový olej

    Postup prípravy:

    Cuketu si umyte a odrežte konce, potom ju rozkrojte na dve polovice a z každej z nich nakrájajte podlhovasté pásiky hrubé asi ako váš palec.

    Cibuľku si nakrájajte na drobno a dajte ju na panvicu s trochou oleja osmažiť do zlatista. Cibuľu potom prelejte aj s olejom do misky a pridajte k nej aj med, ocot, horčicu a soľ s korením podľa chuti. Všetko spolu zmixujte metličkou alebo ručným mixérom. Potom pridajte kyslú smotanu a vareškou premiešajte, aby sa spojili chute.

    V inej miske zmiešajte strúhanku od oka, tvrdý syr nastrúhaný na jemno a pridajte aj korenie a trochu soli.

    Cuketové pásiky namočte do smotanovej zmesi a z nej do strúhanky. Pásiky ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte v rozohriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Podávajte ešte teplé so smotanovým dipom alebo vašou obľúbenou omáčkou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x