Pečené kapustové listy plnené mäsom

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Jedli ste už niekedy plnenú kapustu? Lepšie povedané plnené kapustové listy? Nám ju robila naša stará mam a tento recept sa dedil z generácií už predtým, ako sa narodia. Odkedy som ju ochutnala, nedám dopustiť na tradičné domáce jedlá s nádychom minulosti. Vyskúšajte tieto fantastické kapustové listy plnené mäsom a nebudete ľutovať.

    Budete potrebovať:

    1 kapustu

    50g ryže

    150g bravčového mäsa, ideálne mletého

    1 cibuľa

    1 mrkva

    2 PL slnečnicového oleja

    100ml vody

    30g kyslej smotany

    100g tvrdého syra

    2 paradajky

    3-4 strúčiky cesnaku

    trochu čerstvého kôpru

    trochu čerstvej petržlenovej vňate

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Celú kapustovú hlávku dajte na 5-10 minút do mikrovlnky, ktorú zapnite na program ohrievania.

    sovkusom.ru

    Potom ju opláchnite pod vodou a postupne začnite oddeľovať list po liste. Listy odložte nabok a dajte si variť ryžu do polomäkka.

    sovkusom.ru

    Nevarte ju do mäkka, pretože dôjde ešte teplom v rúre počas pečenia. Na panvici si jemne osmažte nakrájanú cibuľu a mrkvu, aby pustili šťavu a vôňu. Potom zmiešajte ryžu, cibuľu, mrkvu a mleté bravčové mäso.

    sovkusom.ru

    Posoľte a okoreňte a všetko dôkladne premiešajte. Zmes naplňte do kapustových listov. Neplňte však len jeden list, vždy si dajte na seba aspoň 2-3 listy, aby sa po tepelnom spracovaní nerozpadali a zmes nevyletela. Pekáč si potrite troškou oleja a naukladajte doň plnenú kapustu.

    sovkusom.ru

    Plech prikryte alobalom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov na približne 30-35 minút.

    sovkusom.ru

    Kým sa pripravuje hlavný chod, nachystajte si šalát. Nakrájajte paradajky, nastrúhajte syr a nasekajte kôpor s petržlenovou vňaťou. Všetko spolu premiešajte a pridajte smotanu, aby bol šalát šťavnatejší. Na záver do šalátu pretlačte cesnak, osoľte ho a okoreňte a dajte zachladiť do chladničky.

    sovkusom.ru

    Po polhodine pečenia kapustových listov, vyberte pekáč z rúry a odstráňte alobal. Pekáč dajte späť a nechajte piecť ešte aspoň 10-15 minút. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x