Pečené kuracie stehná v horčicovo-cesnakovej omáčke

    (2 / 5)

    Vynikajúci recept vhodný na príjemný nedeľný obed ale aj na slávnostnejšiu príležitosť? Kuracie stehná pečené v chutnej horčicovo-cesnakovej omáčke sú tým ideálnym nápadom, ktorý očarí nielen vás, ale najmä všetkých vašich spolustolovníkov.

    Budete potrebovať:

    8 kuracích stehien

    350g kyslej smotany

    1 ČL horčice

    soľ a korenie podľa chuti

    mletá paprika podľa chuti

    3 strúčiky cesnaku

    50g masla

    10ml slnečnicového oleja

    200g strúhaného tvrdého syra

    Postup prípravy:

    Ako prvé si pripravte omáčku, v ktorej budete mäso piecť. Zmiešajte horčicu s kyslou smotanou, korenie, papriku, soľ, pretlačený cesnak a olej. Vymiešajte zo surovín homogénnu zmes a vylejte ju na pekáč. Kuracie stehná si umyte. Ak chcete kuracinu zapekať s kožou, posypte ju korením, aby mala chuť, ak nie, potom ju celkom odstráňte. Stehná položte opatrne do omáčky, ideálne je, ak vám koža alebo vrch mäsa z omáčky trčí, aby sa zvrchu do chrumkava opiekol.

    Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 40 minút prikryté alobalom. Potom alobal odstráňte, posypte vrch strúhaným syrom a nechajte ešte zapiecť, kým syr nechytí zlatistú kôrku. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x