Pečené rizoto

( 5 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Milovníci ryže a rizota si obľúbia tento nie celkom tradičný spôsob prípravy ryže, ako hlavného jedla. Najlepšie na tomto recepte je to, že ho môžete pripraviť rýchlo na večeru a dokonca ja na raňajky a to aj z ryže, ktorá vám ostala od včera ako príloha. Jedlo je fantasticky chutné, výživné a poskytne vám toľko radosti, koľko len máloktoré iné jedlo.

Budete potrebovať:

4 šálky ryže

250 g mozzarelly

100 g šunky

1 mrkvu

½ petržlenu

2 vajíčka

1 šálku mlieka

100 g tvrdého syra

soľ a korenie podľa chuti

bylinky podľa chuti

Postup prípravy:

Mozzarellu si nastrúhajte, alebo nakrájajte na drobno, mrkvu postrúhajte na hrubo, tak isto petržlen. Šunku nakrájajte na kocky, alebo pásiky a všetko primiešajte do uvarenej ryže. Je lepšie, ak je ryža trochu mastnejšia, suroviny sa do nej lepšie zapracujú. Môžete do nej preto nakvapkať pár kvapiek olivového oleja, alebo roztopiť maslo.

V inom hrnci si vyšľahajte vajíčka, pridajte tvrdý syr nastrúhaný na jemno a dolejte mlieko. Na záver posoľte a okoreňte.

Ryžu s ostatnými ingredienciami vyložte do zapekacej misky a zalejte tekutou zmesou. Všetko dobre premiešajte. Ak máte radi zapečený syr, môžete ho nastrúhať aj navrch ryže. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte približne 30 minút.

Podávajte ešte teplé a pokojne aj ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x