Pečené rizoto

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Milovníci ryže a rizota si obľúbia tento nie celkom tradičný spôsob prípravy ryže, ako hlavného jedla. Najlepšie na tomto recepte je to, že ho môžete pripraviť rýchlo na večeru a dokonca ja na raňajky a to aj z ryže, ktorá vám ostala od včera ako príloha. Jedlo je fantasticky chutné, výživné a poskytne vám toľko radosti, koľko len máloktoré iné jedlo.

    Budete potrebovať:

    4 šálky ryže

    250 g mozzarelly

    100 g šunky

    1 mrkvu

    ½ petržlenu

    2 vajíčka

    1 šálku mlieka

    100 g tvrdého syra

    soľ a korenie podľa chuti

    bylinky podľa chuti

    Postup prípravy:

    Mozzarellu si nastrúhajte, alebo nakrájajte na drobno, mrkvu postrúhajte na hrubo, tak isto petržlen. Šunku nakrájajte na kocky, alebo pásiky a všetko primiešajte do uvarenej ryže. Je lepšie, ak je ryža trochu mastnejšia, suroviny sa do nej lepšie zapracujú. Môžete do nej preto nakvapkať pár kvapiek olivového oleja, alebo roztopiť maslo.

    V inom hrnci si vyšľahajte vajíčka, pridajte tvrdý syr nastrúhaný na jemno a dolejte mlieko. Na záver posoľte a okoreňte.

    Ryžu s ostatnými ingredienciami vyložte do zapekacej misky a zalejte tekutou zmesou. Všetko dobre premiešajte. Ak máte radi zapečený syr, môžete ho nastrúhať aj navrch ryže. Zapekaciu misku vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečte približne 30 minút.

    Podávajte ešte teplé a pokojne aj ako prílohu. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x