Pečené zemiaky plnené mäsom a syrom

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Existujú recepty, ktoré sú chutné, pomerne zdravé a navyše vyzerajú na tanieri úžasne. Na to, aby ste mali takéto niečo na stole, nemusíte chodiť ani do blízkej reštaurácie. Stačí si vziať pár väčších zemiakov, mäso, lásku k vareniu a trochu kreativity.

    Budete potrebovať:

    200g hovädzieho mäsa

    2 väčšie zemiaky

    30g zelenej cibuľky

    2 ČL slnečnicového oleja

    2 PL kyslej smotany

    soľ a korenie podľa chuti

    60ml pasty alebo omáčky na grilovanie

    50g syra čedar

    Postup prípravy:

    Hovädzie mäso si uvarte len v osolenej vode a nezabudnite ho rozkrájať na tenšie plátky. Bude rýchlejšie hotové a v zemiakoch aj chutnejšie.

    Zemiaky namažte olejom a osoľte a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Pečte približne 60 minút do úplného zmäknutia. Medzitým si uvarené hovädzie zmiešajte s omáčkou na grilovanie Zemiaky rozrežte približne do polovice a trochu zo striedky vydlabte. Naplňte zemiak mäsom a posypte syrom. Opäť vložte na plech a dajte zapiecť, kým sa syr neroztopí. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x