Pečené zemiaky plnené syrom, slaninou a klobásou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Skvelý a jednoduchý recept, ktorý si pripravíte ako chutný obed, či večeru. Ak sa vám nechce tráviť more času pri niekoľkých hrncoch, tieto pečené zemiaky sú výborným riešením, ako vyčarovať chutné jedlo na jednom pekáči. 

    magyarvagyok.info

    Budeme potrebovať:

    10 kusov stredne veľkých zemiakov

    200 – 250 g syra

    2 klobásy

    2 cibule

    100 g slaniny

    olej

    soľ

    čierne korenie

    Postup:

    Zemiaky nešúpeme ale dôkladne umyjeme a vyšúchame kefou. Potom do zemiakov začneme robiť zárezy, ktoré by mali byť od seba vzdialené 2 – 3 mm. Musíme však dávať pozor, aby sme zemiak neprekrojili úplne (prerežeme ho približne do trištvrtiny). Spodná časť zemiakov musí ostať celá, aby sa zemiak nerozpadol.

    Zemiaky následne naukladáme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. V miske si potom pripravíme zmes z oleja, soli a čierneho korenia. Túto zmes potom natierame na každý zemiak tak, aby sa dostala aj medzi jednotlivé zárezy zemiakov. Takto pripravené zemiaky pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, pokiaľ zemiaky nezmäknú, čo znamená približne 35 – 40 minút.

    Kým sa zemiaky pečú v rúre, prichystáme si ingrediencie, ktorými budeme zemiak plniť. Syr, slaninu a klobásu si narežeme na tenké plátky, cibuľu nakrájame na kolieska. Keď sa zemiaky v rúre upečú domäkka, nakrájané suroviny striedavo vkladáme do jednotlivých zárezov v zemiakoch. Následne plnené zemiaky vložíme späť do rúry nastavenej na rovnakú teplotu a dopekáme ešte 15 minút. Zemiaky sú vnútri prepečené a krásne chrumkavé na povrchu.

    magyarvagyok.info

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), magyarvagyok.info

    Náš tip:

    • Slaninu alebo klobásu môžete zameniť za šunku. Ak chcete dosiahnuť krajší vizuálny efekt, zemiaky pri servírovaní ozdobte kyslou smotanou a pažítkou, či zelenou cibuľkou.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x