Pečené zemiaky s červenou cibuľkou

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Premýšľate nad tradično-netradičnou prílohou k mäsu? Vyskúšajte pečené zemiaky so sladkou cibuľkou a chuť vášho mäsa dostane úplne inú dimenziu. Pochutia si malí aj veľkí, dokonca môžete zemiaky dochutiť na spôsob falošnej živánskej.

    Budete potrebovať:

    1 kg zemiakov

    1-2 väčšie červené cibule

    2 šálky šľahačkovej smotany

    soľ a korenie podľa chuti

    1 KL tymianu

    1 KL muškátového orieška

    2 PL olivového oleja

    1-2 strúčiky cesnaku

    100g parmezánu

    Postup prípravy:

    Zemiaky umyte a očistite, ak máte mladé zemiaky, šupku nemusíte dávať dole. Nakrájajte ich na tenšie plátky. Tak isto si očistite cibuľu a nakrájajte ju na rovnako tenké polkrúžky. Obe suroviny naukladajte do olejom vymasteného pekáča a zalejte šľahačkovou smotanou. Nezabudnite posoliť, okoreniť a posypať bylinkami. Na ochutenie môžete použiť čokoľvek, čo vám chutí. Na zemiaky pretlačte strúčiky cesnaku a posypte ich parmezánom. Prikryte pekáč alobalom, dajte ho do rúry vyhriatej na 200 stupňov a pečte podľa potreby, ale minimálne 30 minút.

    zdroj: babskeveci.sk (M)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x