Pečené zemiaky so slaninkou

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Snáď nepoznám človeka, ktorý by nemal rád pečené zemiaky z rúry. Dajú sa skvele dochutiť bylinkami, koreninami a úplne najlepšie sú so slaninkou, ktorá im dodá skvelú chuť. Ak ste uvažovali nad nejakou „špeci“ prílohou, prípadne chcete podávať zemiaky k mäsu trochu inak, ponúkame vám tento recept.

    Budeme potrebovať:

    1 až 2 zemiaky na osobu, ja robím väčšinou z 8

    nakrájaná údená slaninka

    koreniny podľa chutí (soľ, korenie, paprika, tymián, rozmarín)

    Postup:

    Najskôr si zemiaky dobre umyjeme a ak nemáme radi šupku tak aj ošúpeme. Komu však chutia viac zemiaky v šupke, môže ju tam pokojne nechať, ale treba ju dobre očistiť. Zemiaky pokrájame na mesiačiky a posypeme ich troškou korenín. Následne každý kúsok zabalíme do slaninky a poukladáme ich vedľa seba na plech. Ak slaninka dobre nedrží, pomôcť si môžeme špáradlami. Zemiaky pečieme v rúre na 200 stupňov Celzia a necháme ich tam asi 35 minút, kým nie je slaninka chrumkavá. Vynikajúco chutia napríklad s miešaným šalátom. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.)

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x