Pečené zemiaky

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Zemiaky sú skvelá a najvšestrannejšia príloha. Dajú sa použiť k zelenine, k mäsu, do cesta. Môžete si ich vychutnať vo forme hranolčekov, zemiakovej kaše, placiek, … Nič sa ale nevyrovná tomu, keď máte na tanieri čerstvé pečené zemiaky. Pripravili sme si pre vás spôsob, ktorý keď odskúšate, už nikdy ich nebudete krájať na kolieska. Na takúto prípravu budete potrebovať stredné až veľké zemiaky.

    Začnite tým, že odkrojíte hornú časť zemiaku.

    zemiak1
    The Gunny Sack

    Vezmite si malý nožík a postupne vykrajujte do zemiaku kruhy.

    zemiak2
    The Gunny Sack

    Nožíkom zarezávajte strany zemiaku dookola, ale na dne nechajte malý nerozrezaný kruh. Ten si môžete odmerať napríklad pomocou palca.

    zemiak3
    The Gunny Sack

    Takto nejako by mal vyzerať váš zemiak po rezaní. Ak sú vaše zárezy málo hlboké, upravte ich ešte pred ďalším krokom.

    zemiak4
    The Gunny Sack

    Zemiaky polejeme olivovým olejom a osolíme.

    zemiak5
    The Gunny Sack

    Pečieme na 220°C približne 40 minút. Popri pečení sem tam zemiaky potrieme olivovým olejom.

    zemiak6
    The Gunny Sack

    Takto by mal vyzerať váš hotový upečený zemiak.

    zemiak7
    The Gunny Sack

    Aby to bolo dokonalejšie, zemiak posypeme syrom a dáme ešte zapiecť na 5 minút do rúry.

    zemiak8
    The Gunny Sack

    A syrový pečený zemiak je na svete.

    zemiak9
    The Gunny Sack

    Taktiež môžete na vrch pridať slaninku.

    zemiak10
    The Gunny Sack

    Akékoľvek alternatívy sú vítané. Či už pridáte bylinky, rôzne syry, omáčky, alebo kyslú smotanu.

    zemiak11
    The Gunny Sack

    Určite nám dajte v komentároch vedieť, či ste recept skúšali a ako sa vám vydaril. Držím palce.

    zdroj: interez.sk

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x