Pikantné nakladané uhorky bez octu

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Niektoré recepty putujú z ruky do ruky. Tradujú sa z rodiny do rodiny a takýmto spôsobom prechádzajú aj z rodných krajín do susedných. Domáce uhorky sú jedným z nich. Každá gazdiná má vlastný recept, no rada ho posunie susedke, kamarátke, či sestre a tá jej na oplátku dá vyskúšať ten svoj. Takto sa k nám dostal aj recept na nakladané uhorky. Nebudete veriť, čo jete. Sú jednoducho fantastické.

    Budete potrebovať:

    1 kg uhoriek

    2 PL soli

    1 l vody

    4 strúčiky cesnaku

    2 bobkové listy

    1 menší petržlen

    1 čili papričku

    1 stonku čerstvej bazalky

    1 stonku kôpru

    štipku sušeného čili

    2 ľubovoľné kúsky zeleru

    4-5 ríbezľových listov

    2 listy žihľavy

    Postup prípravy:

    Do hrnca dajte zovrieť vodu, pridajte celý petržlen a bobkové listy. Vodu priveďte do varu. Nechajte vychladiť. Ak nechcete použiť petržlen, nemusíte variť nič. Jednoducho zalejte bobkový list vodou a vlejte do pohára k uhorkám.

    Uhorky umyte, umiestnite do misy, v ktorej ich nasolíte. Nechajte nasolené uhorky postáť a medzitým si pripravte všetko zelené. Narežte si byliny na menšie kúsky, ak dávajte uhorky do veľkého pohára, nemusíte ich rezať. Pridajte ich k uhorkám a pretlačte cesnak. Zeler si nakrájajte na tenké plátky a pridajte k zelenine. Pridajte čili a celú zeleninovú zmes poprášte troškou pikantného korenia. Ak chcete, aby sa chute poriadne spojili a uhorky boli voňavé, nechajte ich pri izbovej teplote zakryté a zaliate vodou 1 deň.

    Potom ich jednoducho naukladajte do pohárov, zalejte slanou vodou, v ktorej sa lúhovali a uzatvorte. Sú vynikajúce ako šalát, ale aj ako príloha, pretože nie sú kyslé. Rozhodne najlepšie sú však s grilovaným mäsom. Prajeme dobrú chuť!

    sovkusom.ru

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x