Piškótový koláč s orechovým krémom

    (2.5 / 5)

    Pred rokmi bol jedným z najpopulárnejších receptov v dámskom žurnále, no potom sa po ňom zľahla zem. Piškótový koláč s orechovým krémom je klasika, ktorú musíte urobiť aspoň raz za život.

    Oplatí vám to celá rodina, pretože jeho chuť sa nedá z ničím zameniť. Ľahučké cesto a fantastický krém si vás celkom podmania.

    Budeme potrebovať:

    Na cesto

    8dkg kryštálového cukru

    10dkg mletých vlašských orechov

    10dkg rozdrvených piškót

    5 bielkov

    2 žĺtky

    1ČL prášku do pečiva

    1 PL slnečnicového oleja

    Na krém

    3 žĺtky

    1 balíček vanilkového pudingu

    5 PL kryštálového cukru

    6 dl mlieka

    10g masla

    100ml práškového cukru

    300ml šľahačkovej smotany

    Postup prípravy:

    Najprv si pripravíme krém. V 4 dl mlieka si uvaríme puding s cukrom. V miske si vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny, pridáme puding a za stáleho miešania pomaly prilievame aj zostávajúce mlieko. Prenesieme opäť na oheň a miešame pokým zmes celkom nezhustne. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

    Maslo a práškový cukor vyšľaháme do peny a pridáme k ochladenému pudingu. Vyšľaháme si hustú šľahačku a necháme ju zachladiť do chladničky.

    Teraz si pripravíme cesto. Bielka vyšľaháme s cukrom do tvrdej peny. V inej miske si zmiešame žĺtky a olej. Pridáme orechy, piškóty a prášok do pečiva a dobre premiešame. Potom pridáme aj bielka a premiešame už len varechou.

    Pekáč s veľkosťou približne 40×30 cm si vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň cesto. Dáme piecť na 8-10 minút do rúry predhriatej na 170 stupňov a potom necháme vychladnúť.

    Po vybratí z plechu si cesto prerežeme na polovicu, aby nám vznikli dve menšie časti. Na jednu časť cesta nanesieme krém a prikryjeme ho druhou časťou cesta. Navrch dáme šľahačku, ktorú ozdobíme čokoládovými hoblinami. Prajeme dobrú chuť!

    nosalty

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x