Plnené kapsa z chlebového cesta

( 0 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ak ste nikdy nepočuli čo je to Chačapuri, zrejme ste ešte neokúsili gruzínsku ani juhokaukazskú kuchyňu. Chačapuri je jedlo, na ktoré sa nedá zabudnúť. Ide o adžarskú špecialitu, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov.

    takprosto.cc

    Ide o kapsu z chlebového cesta plnenú syrom. Možno ste sa s týmto jedlom už stretli v niektorej zo slovenských reštaurácií, či dokonca vývarovní. Je nenáročné na prípravu, lacné na suroviny a výdatné na obed. Ak ste si mysleli, že chačapuri je chlieb, mýlili ste sa. Ide o koláč.

    Budete potrebovať:

    200g tvrdého syra

    2 vajíčka

    200g kyslej smotany

    3 PL hladkej múky

    trochu petržlenovej vňate, alebo byliniek

    olej na vyprážanie

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Tvrdý syr si nastrúhajte na hrubšom strúhadle, primiešajte kyslú smotanu, bylinky, múku, soľ a korenie a tiež vajcia. Všetko vymiešajte ručným mixérom, aby vzniklo cesto primeranej konzistencie.

    takprosto.cc

     

    Na panvicu si dajte trochu oleja a nechajte ju rozpáliť. Potom vylejte všetko cesto do panvice a nechajte smažiť pod pokrievkou na miernom ohni. Opekajte z jednej strany približne 5 minút a potom opatrne obráťte na druhú stranu. Aj z tejto strany opekajte koláč aspoň 5 minút. Originálne chačapuri je hotové! Podávajte s čerstvou zeleninou, či so šunkou. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x