Plnené kuracie prsia

( 3.5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Gurmánsky recept, ktorý je úplne jednoduchý? Áno prosím! Tento recept vás možno zaujme natoľko, že ho ešte dnes večer budete robiť na večeru. Je to jeden z najjednoduchších a najrýchlejších spôsobov, ako pripraviť skvelé a chutné kuracie prsia. Kúzlo spočíva v tom, že do neho urobíte menšie zárezy, do ktorých potom dáte samé dobré veci.

    kurazarezy1
    simplehealthykitchen.com

    Budete potrebovať:

    kuracie prsia

    špenát

    olivový olej

    syr ricotta alebo kozí syr

    syr na posypanie

    soľ

    korenie

    Tento recept sa nazýva tzv. „hasselback“ kuracie prsia. Technika prípravy pochádza pôvodne zo Švédska, z reštaurácie Hasselbacken. Kuchár vtedy urobil malé zárezy do zemiakov a naplnil ich slaninou a syrom. Neskôr sa takto plnili bataty, čiže sladké zemiaky a aj jablká. Dnes vám prinášame tento skvelý recept, kde napĺňať budeme kuracie prsia.

    Postup:

    Kuracie prsia necháme v celku a dobre ich umyjeme v studenej vode. Potom ich osušíme pomocou papierovej vreckovky a urobíme malé zárezy, ktoré sú približne centimeter hlboké a centimeter od seba. Dajte si pozor, aby ste kuracie prsia nerozrezali úplne. Následne už len okoreníme a osolíme. Môžete pridať aj čerstvé bylinky alebo sladkú mletú papriku.

    kurazarezy3
    simplehealthykitchen.com

    Na miernom ohni si do panvice dáme trochu olivového oleja a pridáme lístky špenátu. Celé to trochu pár minút podusíme. Keď vidíte, že lístky zmäkli a stmavli, môžete do panvice pridať syr ricotta alebo kozí syr. Možno by nebolo zlé vyskúšať aj našu slovenskú bryndzu. Celé to spolu pomiešame tak, aby nám vznikla hustejšia hmota a aby bol syr úplne roztopený.

    kurazarezy2
    simplehealthykitchen.com

    Pomocou lyžice potom plníme jednotlivé zárezy špenátovo syrovou hmotou. Na záver ešte môžeme dosoliť a okoreniť.

    kurazarezy4
    simplehealthykitchen.com
    kurazarezy5
    simplehealthykitchen.com

    Na vrch môžete kuracie prsia posypať akýmkoľvek syrom, ktorý doma máte. Chybu však neurobíte ak zvolíte syr čedar alebo mozzarellu.

    kurazarezy6
    simplehealthykitchen.com

    Rúru si predhrejeme na 200 °C a celé to pečieme približne 20 až 25 minút. Ak máte možnosť, na posledných 5 až 10 minút zvoľte na rúre režim grilovanie. Syr sa zvrchu krásne roztopí a kuracie prsia chytia zlatú farbu. Ako prílohu si môžete pripraviť klasické pečené zemiaky, poprípade aj sladké zemiaky, teda bataty. Chybu neurobíte ani s ryžou a zeleninou. Dobrú chuť.

    kurazarezy7
    simplehealthykitchen.com

    Na tomto recepte je najlepšie to, že okrem toho, že je jednoduchý a rýchly, máte v každom súste všetky suroviny pokope. Existuje veľké množstvo kombinácií, čo znamená, že tento spôsob prípravy môžete opakovať, pokiaľ budete mať dostatok fantázie. Tu sú nejaké moje nápady, môžete sa nechať inšpirovať.

    kurazarezy8

    Náplne:

    pečené červené papriky a syr feta

    jablko, šunka a syr čedar

    slaninka a modrý syr (napríklad niva)

    divoká ryža a šampióny

    slaninka, bylinky, cesnak a šťava z citróna

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), lifeaspire.com

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x