Plnené zemiaky

( 3 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Vo Francúzsku volajú „julienne“ zvláštny spôsob rezania mladej zeleniny. V našom chápaní to však znamená niečo iné. Ide o vynikajúcu zemiakovú misku plnenú maslovou omáčkou s hubami pod pečenou syrovou krustou.

    Toto jednoduché, už navonok nápadité a chutné jedlo sa podáva ešte horúce v špeciálnej jedlej miske z mladých zemiačikov. Aj vaša večera bude najbližšie vyzerať takto?

    Budeme potrebovať:

    3 väčšie zemiaky

    70g masla

    400g šampiňónov

    1 cibuľa

    1 PL hladkej múky

    250ml šľahačkovej smotany

    100g tvrdého syra

    soľ a korenie podľa chuti

    Postup prípravy:

    Zemiaky si umyjeme a dáme uvariť do polomäkka. Potom ich rozrežeme na polovicu. Lyžicou vydlabeme striedku zemiaku tak, aby nám ostali okraje hrubé aspoň 0,5 cm.

    sovkusom.ru

    Medzitým si nakrájame šampiňóny a cibuľu na drobno. Do panvice si dáme 50g masla, a keď sa roztopí, hodíme doň šampiňóny a cibuľu.

    sovkusom.ru

    Pridáme soľ a korenie a lyžicu múky.

    sovkusom.ru

    Poriadne premiešame a pridáme šľahačkovú smotanu. Necháme prevariť aspoň 5 minút, aby začala omáčka hustnúť.

    sovkusom.ru

     

    Uvarené zemiaky vyberieme, položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie a do každého kúsku dáme trochu masla, soli a korenia. Naplníme zemiaky hubovou plnkou a dáme piecť na 15 minút do rúry predhriatej na 190 stupňov.

    sovkusom.ru

    Po vybratí nastrúhame tvrdý syr a vložíme naspäť do rúry, aby sa dobre roztiekol aspoň na 20 minút.

    sovkusom.ru

     

    Podávame s trochou zeleninového šalátu a bielym vínom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x