Pravý indický chlieb „naan“

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Ak ste neochutnali indický chlieb naan, neviete o čo prichádzate. Vďaka tomuto receptu som sa asi najbližšie priblížila naanu, ktorý som jedla v indickej reštaurácii v zahraničí, kde varili Indovia už od roku 1920. Tento chlebík je skvelý ku všetkým omáčkam a k mäsu. Stačí len namočiť a vychutnávať.

    Budete potrebovať:

    budgetbytes.com

    1 balíček sušeného droždia

    1 hrnček teplej vody

    1/4 hrnčeka cukru

    3 lyžice mlieka

    1 vajíčko

    2 lyžičky soli

    4 a 1/2 hrnčeka chlebovej múky

    Postup:

    Vo veľkej miske si rozpustíme droždie v teplej vode. Celú zmes necháme postáť asi 10 minút, pokiaľ sa nám trošku nespení. Primiešame cukor, mlieko, vajíčko a soľ a na záver aj múku.

    budgetbytes.com

    Vypracujeme cesto, ktoré rukami spracovávame približne 6 až 8 minút do hladka. Hotové cesto položíme do olejom vymastenej misky, prekryjeme ho utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Cesto by malo kysnúť cca 1 hodinu na teplom mieste, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.

    budgetbytes.com

    Z cesta vypracujeme malé guličky o veľkosti golfových loptičiek a dáme ich na vymastený plech. Opäť guličky zakryjeme utierkou a necháme kysnúť ďalších 30 minút.

    budgetbytes.com

    Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov Celzia. Ak máte funkciu grilu, môžete ju využiť. Jednotlivé kúsky cesta vypracujeme na placky a vložíme ich na vymastenom plechu do rúry a necháme opiecť najskôr z jednej strany asi 2 až 3 minúty a následne otočíme aj na druhú stranu. Takto postupujeme pri každom kuse cesta. Hotový naan prekryjeme utierkou a môžeme konzumovať. Dobrú chuť.

    budgetbytes.com

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), allrecipes.com

    Náš tip:

    • Naan môžete piecť aj na suchej panvici, prípadne použite trošku masla.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x