Premlčaný koláč

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Pýtate sa prečo premlčaný? Popravde, nevieme, no domnievame sa, že preto, lebo keď ho ochutnáte, ostanete v úžase mlčať. Je taký lahodný, že stratíte slová. Plnka z bielej čokolády a mlieka dokonale ladí s tromi druhmi cesta.

Čo sa týka náročnosti tento koláč je absolútne jednoduchý. Zvládnu ho aj úplní začiatočníci, preto by ste nemali váhať a pripraviť ho najbližšiu nedeľu pre vašich blízkych. Uvidíte, že slinky budú tiecť nielen im, ale aj vám.

Budeme potrebovať:

Na makové cesto

1 vajce

1,5 dl kyslej smotany

1/3 balíčka prášku do pečiva

5 PL polohrubej múky

5 PL mletého maku

5 PL práškového cukru

Vajcia a cukor si vymiešame do peny. Pridáme smotanu a jemne premiešame lyžičkou. Nakoniec pridáme ostatné suché prísady. Pečieme na pekáči veľkosti 20×35 cm v rúre predhriatej na 180 stupňov približne 10 minút.

Na orechové cesto

Všetky ingrediencie také isté ako pri makovom ceste, ibaže namiesto maku pridáme orechy.

Na kakaové cesto

Všetky ingrediencie také isté ako pri predošlých cestách, ibaže namiesto orechov, alebo maku pridáme 5 PL kakaa a 4 PL mlieka.

Na plnku

1 liter mlieka

10 PL krupice

3 balíčky vanilkového cukru

150 g kryštálového cukru

200 g margarínu

100 g bielej čokolády

Mlieko necháme priviesť do varu spolu s krupicou, cukrom, vanilkovým cukrom. Necháme ho vychladiť. Medzitým si vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu s margarínom a pridáme do vychladeného mlieka. Dobre vymiešame, kým nám nevznikne hustý krém.

 

zdroj: babskeveci.sk (Monika), tortekolaci.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x