Rezy vtáčie mlieko

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Aj vy si ešte pamätáte vtáčie mlieko ako najväčšiu dobrotu z prázdnin u starej mamy? Dnes sa tento recept neteší zďaleka takej obľube ako kedysi. Na trh prišli rôzne iné druhy sladkostí a tak sa tie tradične-netradičné domáce dobroty odsúvajú do úzadia. A nechceli by ste spraviť vašim deťom radosť a ponúknuť im niečo z vašej mladosti?

    moloko
    visitrussia.in

    Tento recept je jednoducho fantastický. Keď vtáčie mlieko ochutnáte a zavriete oči, budete opäť tam, kde ste boli pred rokmi a budete sa cítiť ako Alica v krajine zázrakov. Vtáčie mlieko sa nedá porovnávať s dnešnými tortami a koláčmi. Tie môžu byť akokoľvek famózne, no tradičné domáce vtáčie mlieko je len jedno. Keď vyskúšate tento jednoduchý recept, už nikdy sa vám minulosť nebude zdať minulosťou.

    Budeme potrebovať:

    2 balíčky želatíny (8 gramovej)

    1 šálka mlieka

    1 hrnček cukru

    450 g kyslej smotany

    450 g šľahačkovej smotany

    olej, alebo maslo na vymastenie formy

    Čokoládová glazúra:

    5 PL kakaa

    5 ČL cukru

    1 balíček želatíny

    5 PL mlieka

    1 šálka studenej vody

    Postup prípravy:

    V malom hrnci rozmiešajte 2 balíčky želatíny a 1 šálku mlieka. Umiestnite na miernom ohni šľahajte pokým z mlieka nezačne stúpať para, potom ho ihneď odstráňte z tepla. Pozor! Mlieko nesmie začať vrieť. Hrniec odložte nabok a nechajte zmes chladnúť.

    1
    justcoolidea.ru

    Sklenú formu, alebo pekáč s rozmermi cca 20×30 cm vymažte olejom. Zatiaľ si na stredných otáčkach dobre vymiešajte cukor, kyslú smotanu a šľahačku.

    2
    justcoolidea.ru

    Za stáleho šľahania smotany s cukrom pridávajte pomaly zmes z teplého mlieka a želatíny. Keď sa obe zmesi dobre premiešajú ihneď ich vylejte do sklenej formy. Upravte povrch tak, aby bol rovnomerný, prikryte alobalom alebo fóliou a dajte chladiť.

    3
    justcoolidea.ru

    Kým zmes chladne pripravte si glazúru. V malom hrnci si zmiešajte kakao, cukor a želatínu, zalejte vodou mliekom a šľahajte. Po vyšľahaní umiestnite na mierny oheň a priveďte do varu. Stále miešajte. Zmes by mala ostať konzistentná a hladká. Po odstavení nechajte aspoň hodinu chladnúť.

    4
    justcoolidea.ru

    Po hodine nalejte čokoládovú glazúru na vtáčie mlieko a dajte opäť zachladiť, ideálne na noc. Podávame studené, môžeme dozdobiť ovocím, domácou šľahačkou, alebo bielkami vyšľahanými s cukrom.

    opijk
    natashaskitchen.com

    A nezabudnite nám dať vedieť, či máte radi vtáčie mlieko aj vy a ako ho pripravujete. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x