Rizoto s mäsom

( 0 out of 5 )
Loading...
Vytlačiť RECEPT

Čo dnes na obed? To som sa opýtala detí a oni zahlásili, že rizoto. Poďme si teda povedať základný recept na rizoto „po slovensky“. Dobrú chuť!

Budeme potrebovať:

150 gramov bravčového mäsa

1 cibuľa

5 strúčikov cesnaku

1 lyžica bravčovej masti

300 gramov ryže

trochu zeleninovej zmesi (mrazenej)

korenie a soľ podľa chuti

6 dcl vody

Postup:

Najskôr si ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, ktorú necháme speniť do zlata na bravčovej masti. Pridáme na kocky nakrájané mäso a ja pridávam aj čajovú lyžičku mletej sladkej papriky. Dochutím a dusím domäkka. Do ďalšieho hrnca si dáme variť ryžu, ktorú najskôr opražíme na troške oleja a zalejeme vodou, necháme variť na miernom ohni, kým sa všetka voda nevyparí.

Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu a chvíľu povaríme. Na konci zmiešame ryžu s mäsom a zeleninou a podávame. Ja pridávam aj kyslú uhorku a niekedy posypem nastrúhaným syrom.

nosalty.hu

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), nosalty.hu

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x