Rizoto s mäsom

( 1 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Čo dnes na obed? To som sa opýtala detí a oni zahlásili, že rizoto. Poďme si teda povedať základný recept na rizoto „po slovensky“. Dobrú chuť!

    Budeme potrebovať:

    150 gramov bravčového mäsa

    1 cibuľa

    5 strúčikov cesnaku

    1 lyžica bravčovej masti

    300 gramov ryže

    trochu zeleninovej zmesi (mrazenej)

    korenie a soľ podľa chuti

    6 dcl vody

    Postup:

    Najskôr si ošúpeme a nadrobno nakrájame cibuľu, ktorú necháme speniť do zlata na bravčovej masti. Pridáme na kocky nakrájané mäso a ja pridávam aj čajovú lyžičku mletej sladkej papriky. Dochutím a dusím domäkka. Do ďalšieho hrnca si dáme variť ryžu, ktorú najskôr opražíme na troške oleja a zalejeme vodou, necháme variť na miernom ohni, kým sa všetka voda nevyparí.

    Keď je mäsko mäkké, pridáme mrazenú zeleninu a chvíľu povaríme. Na konci zmiešame ryžu s mäsom a zeleninou a podávame. Ja pridávam aj kyslú uhorku a niekedy posypem nastrúhaným syrom.

    nosalty.hu

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), nosalty.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x