Rustikálne roľnícke zemiaky

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Naozaj originálny a chutný recept nájdete v rustikálnych roľníckych zemiakov pečených v rúre s cibuľou, cesnakom a kvalitnými koreninami. Tradičná rumunská kuchyňa ponúka množstvo dobrôt, ktoré sú v našej oblasti zatiaľ neosvedčené. Zmeňte to a posuňte túto lahôdku ďalej. Zaslúži si to!

    Budete potrebovať:

    1 kg zemiakov

    200 g slaninky

    2 cibule

    6 strúčikov cesnaku

    1 PL slnečnicového oleja

    1 ČL soli

    1 ČL sladkej mletej papriky

    ½ ČL čierneho korenia

    ½  ČL mletého tymianu

    1 zväzok petržlenovej vňate alebo kôpru

    Postup prípravy:

    Zemiaky si očistite a ošúpte a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich dajte do vriacej osolenej vody a pridajte mletý tymian. Varte ich približne 15 minút.

    preparatedevis.ro

    Medzitým si očistite cibule a nakrájajte ich na plátky, slaninu narežte na pásiky a spolu s pretlačeným cesnakom všetko opečte na väčšej panvici do zlatista.

    preparatedevis.ro

    Zemiaky sceďte z vody a pridajte k osmaženej slaninke s cibuľou a cesnakom. Všetko spolu dobre premiešajte a pridajte korenie, papriku, tymian a soľ.

    preparatedevis.ro

    Nechajte spolu ešte niekoľko minút smažiť, aby chuť prešla aj do zemiakov a aby sa zľahka opiekli. Na záver ich posypte petržlenovou vňaťou a podávajte horúce! Ak chcete, aby ostali zemiaky opečené, môžete ich dať piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 10-15 minút.

    preparatedevis.ro

    Podávajte s jogurtovou omáčkou alebo s cesnakovým dipom a ako prílohu k akýmkoľvek steakom, či rezňom. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), preparatedevis.ro

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x