Rýchla marinovaná cuketa

    Loading...
    (5 / 5)

    Leto je vynikajúcim obdobím na prípravu rýchlych a ľahkých receptov  typu „čo záhrada dala“. V prípade, že nemáte vlastnú záhradku, cuketa je v týchto mesiacoch ľahko dostupná aj na trhoch a v obchodoch.

    Pri tomto recepte je vhodná mladšia cuketa menších rozmerov. Dôkladne ju umyjeme, pretože ju pripravujeme aj so šupkou. Budeme ju krájať na široké rezance. Môžeme použiť strúhadlo na mrkvu, alebo širšiu škrabku.

    Budeme potrebovať:

    3 cukety

    čierne korenie podľa chuti

    1 pol. lyžica cukru

    pol litra vody

    2 pol. lyžice tekvicových semienok

    2 strúčiky cesnaku

    čajová lyžička soli

    3 pol. lyžice jablčného octu

    2 pol. lyžice olivového oleja

    maslo

    Postup

    Cukety nakrájame na tenké a široké rezance a tie následne zhrnieme do hlbokej misky, aby sa nám dali dôkladne premiešať s marinádou. Slnečnicové semienka opražíme na suchej panvici.

    sovkusom.ru

    Pripravíme marinádu. Vodu nalejeme do hrnca, pridáme nasekaný cesnak, cukor, soľ, korenie a olej. Zmes dobre premiešame a privedieme do varu. Následne odstavíme a pridáme ocot.

    Horúcou zmesou polejeme pripravenú cuketu, dôkladne zamiešame a necháme vychladnúť.

    sovkusom.ru

    Potom marinádu scedíme, cuketové rezance dochutíme maslom a posypeme opraženými semienkami.

    sovkusom.ru

    Rýchle, svieže a zdravé. Originálna chuť. Podávať môžeme s akoukoľvek prílohou, alebo ako prílohu samotnú, napríklad k rybe. Vhodné aj ako hlavné obedové menu, alebo ľahká večera. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk, (Katka), sovkusom.ru

    Náš typ:

    • Pred podávaním môžete posypať cuketové rezance strúhaným parmezánom

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x