Rýchle domáce mini šišky

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Existuje veľké množstvo receptov na chutné domáce šišky, no vďaka tomu dnešnému si budete môcť túto tradičnú pochúťku pripraviť expresne rýchlo. Ďalšou výhodou tohto receptu je minimum surovín, ktoré budete na prípravu potrebovať. Takéto svižné občerstvenie sa vám bude pri nečakanej návšteve, či náhlej chuti na sladké určite hodiť. Skúste si pripraviť jemné domáce mini šišky týmto spôsobom a nebudete si ho vedieť vynachváliť. 

    Žiadne čakanie na kysnutie cesta, žiadne zháňanie netradičných alebo drahých surovín, žiadne zložité postupy a predsa je výsledok famózny. Rýchly a lacný recept poteší azda každú gazdinú, ktorá ocení klasickú kuchyňu. Voňavé, nadýchané a jemné. Presne také sú mini šišky, ktoré si s naším postupom môžete pripraviť aj vy.

    Budeme potrebovať:

    2 šálky hladkej múky

    2 vajcia

    200 ml bieleho jogurtu (hustejší)

    1 prášok do pečiva

    1 polievková lyžica cukru

    1/2 čajovej lyžičky soli

    1 vanilkový cukor

    1 lyžica rumu

    olej na vyprážanie

    Postup:

    Najprv si do misy rozbijeme vajíčka a prisypeme k nim kryštálový a vanilkový cukor so štipkou soli. Všetko spolu vymixujeme mixérom až sa nám vytvorí masa s jemnou „penou“. Odstavíme mixér a pridáme biely jogurt. Najlepšie je použiť hustejší jogurt, takže sa vyhnite príliš riedkym a „vodnatým“. Následne ešte pridáme lyžičku rumu. Celú masu znova chvíľu mixujeme. Potom do misy prisypeme prášok do pečiva a múku. Znova opakujeme postup a všetky ingrediencie spolu mixujeme až pokiaľ nevytvoríme hustú masu. Toto cesto by malo byť jemné a hutnejšie.

    vis-central.com

    Vo vyššom hrnci si rozpálime väčšie množstvo oleja. Lyžicou potom naberáme z misy cesto a hádžeme ho do horúceho oleja. Aby sa cesto na lyžicu nelepilo a nemuseli sme si pomáhať ďalšou lyžicou alebo prstami, namočíme lyžicu do oleja. Cesto sa tak bude lepšie šmýkať. V horúcom oleji sa nám vytvárajú akési nepravidelné guľôčku. Ak je cesto pripravené správne, jednotlivé šišky sa v oleji postupne otáčajú samé. Pečenie trvá približne 2 minúty z každej strany, až pokiaľ nemajú mini šišky zlatistú farbu. Ak chcete šišky väčšie, nechajte ich smažiť sa o chvíľu dlhšie.

    vis-central.com

    Mini šišky vyberáme z oleja naberačkou a kladieme na papierové obrúsky, ktoré odsajú prebytočný olej. Šišky môžeme posypať práškovým cukrom a podávať s obľúbeným džemom.

    vis-central.com

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), balkanskirecepti.com

     

     

    Náš tip:

    • Pri príprave cesta doň môžete nastrúhať trošku citrónovej kôry, ktorá šiškám dodá skvelú chuť.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x