Rýchly čokoládový koláč

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Tento čokoládový koláč, alebo ak chcete čokoládová bomba, to je potešenie pre každého milovníka čokolády. Na prípravu budete potrebovať základné suroviny, ktoré máte aj doma po ruke a celé to je naozaj veľmi jednoduché. Necháte sa zlákať?

coolinarika.com

Budete potrebovať:

Na korpus:

200 gramov horkej čokolády

250 gramov masla

100 gramov vlašských orechov

150 gramov polohrubej múky

5 vajec

4 lyžice cukru

1 prášok do pečiva

Na krém:

125 gramov tmavej čokolády

150 ml smotany na šľahanie

Postup:

V mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli si najskôr rozpustíme čokoládu a maslo. Hmota by nemala vrieť, stačí, keď sa obe suroviny dobre spoja. Maslo s čokoládou odstavíme. Vajíčka si v miske vyšľaháme s cukrom a postupne primiešavame nasekané (môžu byť aj pomleté) vlašské orechy, múku a na záver aj prášok do pečiva. Miešame elektrickým mixérom. Na záver prilejeme aj rozpustenú čokoládu s maslom.

coolinarika.com

Pripravíme si okrúhlu tortovú formu, ktorú vymastíme troškou masla. Cesto vylejeme a dáme piecť do vyhriatej rúry (160 stupňov Celzia) na asi 45 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.

coolinarika.com

Medzitým si pripravíme jednoduchý čokoládový krém. Smotanu postupne zohrievame, no nesmie vrieť, inak nezhustne. Keď je teplá, odstavíme ju a nalámeme do nej čokoládu a necháme rozpustiť. Hmotu za občasného miešania necháme vychladnúť a môžeme ju ešte zastudena vyšľahať mixérom. Krém vylejeme na vychladnutý korpus a dozdobíme podľa chuti šľahačkou prípadne aj ovocím alebo nasekanými mandľami. Necháme trochu zatuhnúť v chladničke (cca 1 hodinu) a podávame.

coolinarika.com

zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), coolinarika.com

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x