Rýchly taliansky jablčník

( 5 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Tento jablkový koláč sa vizuálne podobá klasickým tartom, ktoré poznáme najmä z Francúzska. Je však o niečo jednoduchší a rýchlejší a chutí rovnako fantasticky. Ideálny koláč na jesennú sezónu, ktorý môžete pripraviť kedykoľvek v priebehu polhodiny.

    Budete potrebovať:

    180g polohrubej múky

    4 jablká

    2 žĺtky

    140g kryštálového cukru

    50g masla

    125ml mlieka

    ½ balíčka prášku do pečiva

    štipka soli

    Postup prípravy:

    Ako prvé si odložte bokom z celkového množstva cukru 3 polievkové lyžice. Zvyšok cukru vymiešajte so žĺtkami, až kým sa cukor nerozpustí. Maslo nechajte v mikrovlnke roztopiť a polovicu z neho vlejte k žĺtkom, keď je už mierne ochladené. Potom pridajte do zmesi mlieko a ešte raz dobre premiešajte. Na to pomaly a za stáleho miešania pridávajte múku a prášok do pečiva, vymixujte homogénnu zmes a vylejte ju do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie.

    Jablká ošúpte a nakrájajte na mesiačiky. Naukladajte ich na cesto, posypte zvyšným cukrom a polejte ich zvyšnou polovicu roztopeného masla. Ak máte radi škoricu, môžete použiť aj tú, prípadne jablká posypať škoricovým cukrom.

    Pečte v rúre vyhriatej na 180 stupňov približne 35 minút. Koláčik najlepšie chutí ešte teplý. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (M), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x