Ryžovo-špaldové palacinky

    Loading...
    (0 / 5)

    Čo myslíte, ktorý je najobľúbenejší múčnik sveta? Medzi klasiku určite patria aj palacinky. Pochutnávali si na nich už aj obyvatelia starovekého Grécka a dnes sa tešia obľube po celom svete. Prinášame vám preto recept na zdravé palacinky, ktoré samozrejme najlepšie chutia s našim arašidovým maslom.

    Ingrediencie:

    400 ml ryžového mlieka

    180 g špaldovej múky

    2 vajíčka

    štipka soli

    1 KL škorice

    štipka sódy bikarbóny

    trstinový cukor podľa chuti

    NutsUP Kakao & Stévia

    3 nektarinky

    maslo alebo olej na vymastenie panvice

    Ako na palacinky?

    V miske najprv rozmiešame mlieko s vajíčkami. Potom pridáme múku, soľ, škoricu a sódu bikarbónu. Pre sladšiu chuť môžeme pridať aj trošku cukru. My sme použili za polievkovú lyžicu práškového trstinového cukru.

    Všetky suroviny spolu rozmiešame a vytvoríme cesto. Cesto najlepšie rozmiešate, ak použijete mixér. Dbajte na to, aby cesto nebolo príliš husté, inak sa nebude dobre rozlievať po panvici. Ak sa vám zdá príliš husté alebo príliš riedke, pridajte mlieko alebo naopak múku.

    Panvičku vymastite maslom alebo troškou oleja a vylejte na ňu za naberačku cesta. Palacinku poopekajte z oboch strán. Z uvedeného množstva by ste mali urobiť 10 menších palaciniek.

    Hotové palacinky potrite NutsUP arašidovým maslom Kakao & Stévia, na to poukladajte nakrájané nektarinky a zakrúťte. Dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk, nutsup.sk

    Náš tip:

    • Pre sladšiu chuť si nakrájané nektarinky môžete nechať trošku „rozpustiť“ na mede. Na kocky nakrájané nektarinky dajte s pár lyžicami medu na panvičku a nechajte skaramelizovať. Ovocie tak pustí šťavu a ich sladučká chuť bude vynikajúco kontrastovať s horkosťou kakaového masla.

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x