Šišky s kefírom a bez kysnutia

    Loading...
    (0 / 5)

    Vychutnávate si svoju poobednú kávu či čaj s niečím sladkým? Tieto úžasné, sladké a veľmi chutné šišky sú to pravé orechové na každé popoludnie. Čo je pri tomto recepte úplne najlepšie, je to, že príprava je jednoduchá, a aj veľmi rýchla. Nemusíte vôbec čakať, pokiaľ cesto vykysne. Vyskúšajte a uvidíte sami.

    sisky7
    povar.ru

    Budete potrebovať:

    2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky

    250 ml kefíru

    5 lyžíc cukru

    1 vajíčko

    3 lyžice oleja

    1/2 lyžičky jedlej sódy

    štipka soli

    olej na vyprážanie

    práškový cukor na posypanie

    Postup:

    Najskôr zmiešajte kefír, vajíčka, soľ a cukor.

    sisky1
    povar.ru

    Pridajte sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja. Dôkladne premiešajte.

    sisky2
    povar.ru

    Postupne preosievajte hladkú múku a cesto premiešajte. Používajte ruky, aby ste presne vedeli, aká bude konzistencia cesta.

    sisky3
    povar.ru

    Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické. Zabaľte ho do plastovej fólie a nechajte odpočívať 25 minút.

    sisky4
    povar.ru

    Cesto rozdeľte na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh.

    sisky8
    povar.ru

    Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.

    sisky5
    povar.ru

    Na panvicu si dajte potrebné množstvo oleja a šišky v ňom smažte z oboch strán až kým nebudú mať klasickú zlatú farbu.

    sisky7
    povar.ru

    Šišky nechajte trochu vychladnúť a posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), povar.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x