Škoricové slimáky s banánom

    (5 / 5)

    Jemné a nadýchané vzdušné cesto, veľkorysá vôňa romantickej škorice, sladučké banány a krémová poleva. Tieto slová len ťažko niečo predbehne a ešte ťažšie niečo predbehne tento koláč, keď sa ho raz pokúsite upiecť. Voňavé škoricové slimáky s netradičnou prísadou vám úplne učarujú.

    sovkusom.ru

    Škoricové slimáky dlhé roky dobíjajú srdcia všetkých milovníkov sladkostí a voňavého kysnutého cesta. Radi a často si ich kupujeme cestou do práce v pekárni alebo v obchode. No tieto si dokážete pripraviť sami a budú tisíc krát lepšie ako kupované. Niežeby sme mali niečo proti kupovanému pečivu. Ale domáce je len domáce. Koláčik je s banánmi a polevou taký neobvyklý, že sa hodí pokojne aj na slávnostný stôl. Rovnako však bude chutiť, keď si vyložíte nohy a vypijete si pri ňom čaj.

    Budeme potrebovať:

    400g polohrubej múky

    250ml mlieka

    2 banány

    10g sušeného droždia

    200g masla

    1 PL mletej škorice

    100g kryštálového cukru

    1,5 šálky pomletých vlašských orechov

    200g práškového cukru

    štipku soli

    Postup prípravy:

    Priveďte do varu 230ml mlieka a 3 polievkové lyžice masla. Nechajte mlieko trochu vychladnúť a ešte do teplého pridajte droždie. Nechajte odstáť približne 10 minút. Potom pridajte lyžicu kryštálového cukru, štipku soli a všetko dôkladne premiešajte. Do tejto zmesi pridajte 150g múky a dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky.

    sovkusom.ru

    Jeden banán si roztlačte na kašičku a pridajte ho do zmesi. Opäť dobre premiešajte. Cesto by malo byť lepkavé.

    sovkusom.ru
    sovkusom.ru

    Na dosku si vysypte múku a cesto premieste. Potom ho vložte do misky a prikryte utierkou. Odložte na hodinu na teplé miesto, aby podkyslo. Potom si z cesta na dobre pomúčenej doske vyvaľkajte obdĺžnik.

    sovkusom.ru

    Rozpustite zvyšné maslo a natrite ho na cesto. Na to nasypte mleté alebo nasekané vlašské orechy a posypte škoricou a ak máte radi aromatické sladkosti, môžete pridať aj štipku rozdrvených klinčekov. Banány si nakrájajte na tenšie kolieska a poukladajte ich na cesto.

    sovkusom.ru

    Cesto si zrolujte a narežte ho na približne 8 kusov. Plech, alebo zapekaciu misku si vymastite, aby sa  odspodu slimáky nelepili. Potom ich naň opatrne poukladajte tak, aby sa vám nerozpadli.

    sovkusom.ru
    sovkusom.ru

    Pečte do zlatista približne 50 minút pri teplote 180 stupňov. Medzitým si uvarte krémovú polevu. Na jej prípravu budete potrebovať 3 polievkové lyžice masla, 2 lyžice mlieka a práškový cukor od chuti. Maslo rozpustite na malej panvici a pridajte zvyšné ingrediencie. Ak by bol poleva príliš hustá, pridajte ešte mlieko.

    sovkusom.ru

    Absolútne fantastické, domáce, kysnuté slimáky ulahodia naozaj každému. Tento jednoduchý recept poteší každého člena vašej rodiny. Vyskúšate ho? Dajte nám vedieť v komentároch.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x