Slaná kuracia torta

    Loading...
    (5 / 5)

    Netradičné recepty máme radi, pretože oživia našu kuchyňu a priučíme sa pri nich vždy niečo nové. Aby toho nebolo málo, svojou zručnosťou si získame obdiv našich papkáčov a neklamme si, každej dobrej gazdinej ide najmä o to. Spokojnosť hladošov je nadovšetko. Verte, že tento recept ich nesklame.

    takprosto.cc

    Kuracinu v podobe, ktorá pripomína tortu, to sa často nevidí. V princípe však ide o veľmi zdravú variantu ľahkej večere, alebo slaného olovrantu. Na svoje si prídu najmä milovníci nízkokalorických jedál, no chutiť bude aj bežným stravníkom. Je to úžasne chutné a ešte úžasnejšie to vyzerá na tanieri.

     Budete potrebovať:

    9 bielkov

    3 žĺtky

    1 kuracie prsia

    200g nízkotučného tvarohu

    petržlenová vňať

    štvrť téglika nízkotučného jogurtu

    soľ a korenie podľa chuti

    2 strúčiky cesnaku

    Postup prípravy:

    Kuracie prsia umyte a dajte na panvicu dusiť. Predtým ich ešte osoľte a okoreňte. Keď sa mäso zvrchu spraví, prilejte vodu a zakryte panvicu, aby sa mäso dobre podusilo. Duste ho na miernom ohni cca 30 minút.

    Keď sú prsia hotové, vyberte ich z vody a nechajte vychladnúť. Potom ich nakrájajte na drobné kocky.

    takprosto.cc

    Zatiaľ si pripravte cestá na jednotlivé „palacinky“, alebo vrstvy slanej torty. Budeme potrebovať tri vrstvy, takže si pripravíte tri „palacinky“. Na jednu „palacinku“ budete potrebovať 3 bielka a 1 žĺtok.

    Pripravte si suchú teflónovú panvicu. Zmiešajte bielka a žĺtok a buchnite ich na panvicu. Keď sa vám vajcia spravia, vyberte ich vidličkou.  Keď máte všetky tri „palacinky“ hotové, odložte ich nabok a nechajte vychladnúť.

    takprosto.cc

    Teraz si pripravte plnku. Nasekajte petržlenovú vňať na drobno. Môžete použiť aj iné bylinky, ktoré máte radi a takisto ich nasekajte od chuti. Niekto má rad výraznejšiu chuť, niekto len jemnú. Pridajte jogurt a tvaroh a dobre premiešajte. Potom pridajte pretlačený cesnak, soľ a korenie a opäť dobre premiešajte.

    takprosto.cc

    Vezmite si prvú palacinku a natrite na ňu vrstvu tvarohovo-bylinkového krému. Naň potom poukladajte vrstvu mäska. Na mäso zasa položte palacinku a vrstvy opakujte.

    takprosto.cc
    takprosto.cc
    takprosto.cc

    Takto pripravenú tortu dajte na dve hodiny do chladničky, aby stuhla. Najlepšia je totiž dobre vychladená. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    x