Slaný kapustový koláč

( 4 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Kapusta v ceste je vždy dobrá voľba. Navyše ak nie je kysnuté a nenafúkne vás z tohto jedla dvojnásobne. Milujete klasické kapustníky? Tak tieto neklasické budete milovať ešte viac!

    Nie je to tak dávno, čo naše mamy pripravovali kapustníky ako povinnú jazdu. Jedli sme ich doma, v škole, dokonca aj v škôlkach! Dnes prinášame tento recept inovovaný spôsobom, aký ponúka modernejšia gastronómia. Bez kvasníc.

    Budete potrebovať:

    500 g bielej kapusty

    3 vajíčka

    5 PL kyslej smotany

    3 PL majonézy

    6 PL polohrubej múky

    1 ČL soli

    2 ČL prášku do pečiva

    50 g kôpru alebo petržlenovej vňate

    2 ČL sezamu

    10 g masla

    Postup prípravy:

    Kapustu nakrájajte na tenké pásiky a zľahka posoľte. Pridajte nasekaný kôpor, alebo petržlenovú vňať a premiešajte.

    takprosto.cc

    V miske si vyšľahajte celé vajíčka. Do nich dajte kyslú smotanu, majonézu, múku a prášok do pečiva a všetko spolu dobre premiešajte, aby vzniklo jednoliate cesto.

    takprosto.cc

    Tortovú formu, alebo menší pekáč si vymastite maslom. Vylejte doň polovicu cesta, naň nasypte všetku kapustu s kôprom a zalejte ju zvyšným cestom.

    takprosto.cc

    Navrch nasypte sezamové semiačka.

    takprosto.cc

    Koláč dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečte asi 30 minút, kým koláč nebude zvrchu zlatistý.  Podávajte ešte teplučké! Prajeme dobrú chuť!

    takprosto.cc

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), takprosto.cc

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x