Smotanová torta s ovocím

( 2 out of 5 )
    Vytlačiť RECEPT

    Kto by si rád nepochutnal na sladkej maškrte, ktorá vyzerá i chutí famózne? Tento dezert sa skvele hodí k teplým letným dňom, keďže je svieži a plný šťavnatého ovocia. Nemusíte sa báť, že pri ňom strávite more času, pripravený ho máte skutočne bleskovo. Žiadna horúčava z rúry ani dlhé vystávanie pri sporáku. Nepečenú smotanovú tortu budete pri výbere sladkej maškrty voliť všetkými desiatimi. 

    Osobne smotanové torty milujem, pretože sú nenáročné na prípravu, postačí na nich zopár surovín a sú skvele i vďaka svojej variabilite. Zakaždým sa dajú pripraviť inak, a tak si na chuť príde každý. Smotanovú tortu s ovocím si určite obľúbite.

    Budeme potrebovať:

    500 g kyslej smotany (čím hustejšia, tým lepšie)

    3 polievkové lyžice želatíny

    1 pohár cukru

    300 g piškót alebo sušienok (množstvo sa môže mierne meniť)

    50 g broskýň

    50 g čerešní

    50 g ríbezlí

    50 g kivi

    50 g malín

    50 g banán

    50 g jahôd

    Postup:

    Želatínu pripravíme podľa návodu. Obyčajne ju zalievame chladnou vodou a potom varíme na miernom plameni asi 20 až 30 minút, aby pomaly napučala. Potom si pripravíme kyslú smotanu. Je lepšie ju mať dobre vychladenú, vtedy sa s ňou pracuje najlepšie. Kyslú smotanu zmiešame s cukrom (časť kryštálového cukru môžeme pokojne zameniť za cukor vanilkový). Všetko dobre vymiešame a potom pridáme želatínu.

    Pripravíme si hlbokú misu alebo tortovú formu, ktorú vystelieme potravinovou fóliou. Na dno nasypeme trochu ovocia, ktoré posypeme drvenými sušienkami. Naukladať však môžeme aj piškóty. Túto vrstvu zalejeme smotanou a postup opakujeme, pokiaľ neminieme všetko ovocie, smotanu a piškóty. Takto pripravenú tortu potom uložíme do chladničky, kde by sme ju mali nechať aspoň 2 až 3 hodiny kvôli tuhnutiu.

    Tortu následne vyklopíme z formy alebo misy a môžeme podávať.

    sovkusom.ru

    Samozrejme je výber ovocia len na vás. Odporúčame však využiť čerstvé alebo mrazené ovocie, ktoré by ste mali uprednostniť pred tým zaváraným.

    Prajeme vám dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Jana L), sovkusom.ru

     

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x