Spaghettini s brokolicou

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Brokolica je veľmi obľúbenou a uznávanou ingredienciou, ktorú talianski šéfkuchári často používajú pri príprave cestovín. Dnes si ukážeme ako pripraviť originálne talianske brokolicové spaghettini. Sú to tenké špagety, ktoré sú ale oveľa chutnejšie a v kombinácii s brokolicou a čiernymi olivami vás absolútne dostanú.

    justcoolidea.ru

    Na tieto cestoviny potrebujeme:

    175 g spaghettini (to sú tenké špagety, sú chutnejšie a rýchlejšie urobené, ale môžete použiť aj klasické špagety)

    250 g brokolice

    3 PL olivového oleja

    100 g čiernych olív

    50 g tvrdého syra (najlepšie goudy)

    1 strúčik cesnaku

    soľ

    Postup prípravy

    Cestovinu si uvaríme na spôsob „al dente“.

    Pretlačený strúčik cesnaku podusíme v oleji, vložíme brokolicu rozdelenú na menšie ružičky a smažíme na miernom ohni približne 5 minút. Pridáme nasekané olivy.

    Zmes s brokolicou a olivami prilejeme do hotových cestovín a zahrejeme.

    Servírujeme vo veľkom hlbšom tanieri ozdobené nastrúhaným syrom.

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), justcoolidea.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x