Štrúdľa s tvarohom a ovocím

( 4 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Domáca štrúdľa je tá najlepšia vec pod slnkom, no problém je pripraviť ju. Nie vždy máme chuť vaľkať lístkové cesto a už málokedy máme chuť robiť originálne ťahané cesto. Moderná gastronómia si však dopraje všetkého – aj množstva lenivých zjednodušení. Presvedčte sa o tom, v tomto recepte.

    Budete potrebovať:

    1 pita chlieb

    2 vajcia

    300g tvarohu (najlepšie jemný hrudkovitý)

    150g čučoriedok (alebo čerstvých čerešní)

    cukor podľa chuti

    Postup prípravy:

    V miske si rozmiešajte tvaroh, pridajte cukor podľa chuti, celé vajce a jeden vaječný bielok. Všetko dôkladne premiešajte. Žĺtok z jedného vajíčka si odložte, na záver ním potriete zrolovaný koláč.

    sovkusom.ru

    Pita chlieb si rozložte a tvarohovú zmes naň rovnomerne rozotrite. Pridajte ovocie, ktoré máte najradšej (osvedčili sa najmä čučoriedky a čerešne).

    sovkusom.ru

    Cesto potom pekne zrolujte. Plech si vyložte papierom na pečenie a položte naň štrúdľu.

    sovkusom.ru

    Vrch potrite zvyšným žĺtkom a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 25-30 minút.

    sovkusom.ru

    Koláčik podávajte posypaný práškovým cukrom a jemne vychladený. Prajeme dobrú chuť!

    zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x