Štrúdľa s tvarohom a ovocím

( 4 out of 5 )
Vytlačiť RECEPT

Domáca štrúdľa je tá najlepšia vec pod slnkom, no problém je pripraviť ju. Nie vždy máme chuť vaľkať lístkové cesto a už málokedy máme chuť robiť originálne ťahané cesto. Moderná gastronómia si však dopraje všetkého – aj množstva lenivých zjednodušení. Presvedčte sa o tom, v tomto recepte.

Budete potrebovať:

1 pita chlieb

2 vajcia

300g tvarohu (najlepšie jemný hrudkovitý)

150g čučoriedok (alebo čerstvých čerešní)

cukor podľa chuti

Postup prípravy:

V miske si rozmiešajte tvaroh, pridajte cukor podľa chuti, celé vajce a jeden vaječný bielok. Všetko dôkladne premiešajte. Žĺtok z jedného vajíčka si odložte, na záver ním potriete zrolovaný koláč.

sovkusom.ru

Pita chlieb si rozložte a tvarohovú zmes naň rovnomerne rozotrite. Pridajte ovocie, ktoré máte najradšej (osvedčili sa najmä čučoriedky a čerešne).

sovkusom.ru

Cesto potom pekne zrolujte. Plech si vyložte papierom na pečenie a položte naň štrúdľu.

sovkusom.ru

Vrch potrite zvyšným žĺtkom a dajte piecť do rúry predhriatej na 180 stupňov na 25-30 minút.

sovkusom.ru

Koláčik podávajte posypaný práškovým cukrom a jemne vychladený. Prajeme dobrú chuť!

zdroj: babskeveci.sk (Monika), sovkusom.ru

Chutil ti tento recept?

komentárov

- Shopping List
x