Strúhaný tvaroháčik

( 5 out of 5 )
Loading...
    Vytlačiť RECEPT

    Veľmi populárny koláčik, ktorý, myslím si, všetky dobre poznáte. Možno je však váš recept trochu odlišný od toho nášho, preto neváhajte a inšpirujte sa. Strúhané cesto je klasika, ktorá sa skvele hodí práve k tvarohovej náplni.

    kolac1
    citromhab

    Budete potrebovať:

    400 gramov hladkej múky

    150 gramov práškového cukru

    250 gramov masla

    1 kypriaci prášok

    1 žĺtok

    4 lyžice kakaa

    700 gramov tvarohu

    150 gramov práškového cukru

    1 vanilkový cukor

    3 žĺtky

    4 bielky

    Postup:

    [wp_ad_camp_1]

    Ako prvé si vymiesime cesto. Spojíme si v jednej miske múku, cukor, maslo, kypriaci prášok, žĺtok a kakao. Vypracujeme hutné a pevnejšie cesto, ktoré rozdelíme na polovice, obalíme do potravinárskej fólie a dáme aspoň na polhodinu do chladničky.

    Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Najlepšie je použiť hrudkový tvaroh, vďaka ktorému koláčik chutí naozaj vynikajúco a je trochu pevnejší. Vymiešame si tvaroh, cukor, žĺtka a vanilkový cukor. Pre chuť môžeme pridať aj trochu citrónovej kôry. Mimo plnku si z bielkov ušľaháme pevný sneh, ktorý k tvarohu primiešame. Plnka tak bude vláčna a naozaj fajnová.

    kolac3
    femina.hu

    Plech si vystelieme papierom na pečenie, prípadne vymastíme troškou masla. Polovicu cesta nastrúhame na spodok. Na cesto navrstvíme tvarohovú plnku a na plnku opäť nastrúhame druhú polovicu cesta. Celý koláč pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov Celzia. Jednoduchý koláčik, ktorý sa nedá pokaziť. Dobrú chuť.

    Pozri tiež: Fajnová domáca mokrá torta: Tento 50- ročný recept mám od svojej babičky a neviem si ho vynachváliť

    zdroj: babskeveci.sk (Lucia M.), aprosef.hu

    Chutil ti tento recept?

    komentárov

    - Shopping List
    x